Esquerra Republicana portarà al Ple el cas del Consell Esportiu per reclamar transparència i la creació d’una comissió d’investigació

Esquerra Republicana portarà al Ple el cas del Consell Esportiu per reclamar transparència i la creació d’una comissió d’investigació

Els republicans portaran al Ple de juny els cobraments pendents dels ERTO o la reclamació perquè els ajuntaments puguin disposar del superàvit municipal. També reclamaran resoldre els problemes estructurals als Blocs Ciutat Comtal, la rehabilitació del Pont d’en Jordà, així com refermar el compromís de l’Ajuntament amb els drets LGTBI amb motiu del 28J

 

Esquerra Republicana, arran dels fets que van tenir lloc el passat 10 de juny amb la detenció de dos regidors del govern municipal del PSC, proposarà al Ple d’aquest mes de juny una moció reclamant transparència i exigirà a l’alcaldessa Núria Marin la creació d’una comissió d’investigació sobre el cas del Consell Esportiu. La formació republicana vol que el govern municipal comparteixi tota la documentació sobre les possibles irregularitats que estan sent investigades amb els grups de l’oposició, que es comprometin a depurar responsabilitats i que l’Ajuntament es personi com a acusació particular, en cas de confirmar-se les acusacions.

 

El portaveu republicà i cap de l’oposició, Antoni Garcia, ha manifestat que “respectem la presumpció d’innocència, però davant d’uns fets d’aquesta gravetat cal que l’Ajuntament esvaeixi qualsevol ombra de dubte en la gestió del Consell Esportiu”.

 

Cobraments pendents dels ERTO

El grup municipal d’ERC també ha registrat una moció reclamant al govern espanyol el pagament immediat de les prestacions pendents als treballadors i treballadores acollits a un ERTO. Segons les dades publicades, a l’Hospitalet són més de 15.000 persones, i moltes d’elles encara no han rebut cap ingrés degut a les dificultats de gestió del Servicio Público de Empleo Estatal (SEPE).

 

Antoni Garcia ha lamentat que “hi ha famílies de l’Hospitalet que ja fa més de dos mesos que no reben cap mena d’ingrés, cal actuar per cercar solucions”. Per això els republicans volen que l’Ajuntament demani al govern espanyol resoldre els problemes burocràtics i que es resolguin totes les incidències i reclamacions.

 

Disposar del superàvit municipal

Una altra de les mocions per al proper Ple de junt és la demanda perquè l’Hospitalet pugui disposar del 100% del superàvit municipal, per poder destinar-ho a polítiques socials i a fer front a les conseqüències de la Covid-19. Les limitacions normatives actuals, avalades pel PP i el PSOE durant la crisi de 2008, fan que aquests recursos hagin de destinar-se al pagament del deute, tot i que ajuntaments com el de l’Hospitalet tinguin uns comptes sanejats. Per això des d’Esquerra Republicana volen que l’Ajuntament de l’Hospitalet reclami al govern espanyol la flexibilització de les regles fiscals i les modificacions legals que permetin augmentar la capacitat pressupostària per poder disposar d’aquests recursos.

 

Problemes estructurals als Blocs Ciutat Comtal

Esquerra Republicana també portarà al Ple la difícil situació dels veïns i veïnes dels Blocs Ciutat Comtal. Aquest conjunt d’habitatges, construïts als anys 60 del segle passat, presenten greus problemes estructurals que ha provocat algun accident que posa en risc la seguretat dels seus veïns i veïnes. Els republicans volen que l’Ajuntament escolti i treballi amb els afectats per trobar solucions i poder resoldre aquests problemes, com ja s’està fent amb altres construccions de la mateixa època com Bellvitge o els Blocs Florida.

 

Rehabilitació del Pont d’en Jordà

En aquest Ple de junt el grup municipal d’ERC recupera també una moció que va quedar pendent al mes de març, degut a l’aturara provocada per la Covid-19, amb la que es denuncia el deficient estat de conservació del Pont d’en Jordà, entre els barris de la Torrassa i Santa Eulàlia. Aquesta infraestructura, construïda a la dècada dels anys 30, està catalogada com a Bé Cultural d’Interès Local i forma part del Pla Especial de Protecció del Patrimoni Arquitectònic (PEPPA), i presenta un deteriorament important en alguns elements de la seva estructura que poden suposar un perill, i que poden anar a més si no s’hi intervé. Per això els republicans reclamaran elaborar i executar un projecte de conservació i rehabilitació integral del Pont d’en Jordà.

 

Compromís amb els drets LGTBI+

Amb motiu de la commemoració del Dia de l’Orgull o Alliberament LGTBI+ el proper 28 de juny, i davant de situacions preocupants que qüestionen o ataquen els drets de les persones LGTBI, com l’auge de l’extrema dreta o el debat sobre els drets de les persones trans, des d’Esquerra Republicana volen que l’Ajuntament refermi el seu compromís amb les polítiques LGTBI+. A més, i arran a la recent sentència del Suprem contra l’ús de banderes no oficials, els republicans volen que l’Ajuntament mostri el seu suport penjant la bandera irisada des del balcó de l’edifici consistorial.

Post a Comment

banner