ERC+EUiA portarà al Ple reivindicacions veïnals del carrer Major i del carrer d’Amadeu Torner

ERC+EUiA portarà al Ple reivindicacions veïnals del carrer Major i del carrer d’Amadeu Torner

El portaveu municipal Jaume Graells exigirà al govern municipal la reforma del carrer Major, pendent des de l’any 2017, i abordar els problemes de convivència provocats per l’incompliment de les ordenances a la zona d’Amadeu Torner, incloent les activitats a l’equipament esportiu municipal de Provençana. Des d’ERC+EUiA també defensaran al Ple el manifest pel 28J, i reclamaran la retirada del fibrociment a l’Hospitalet

 

El grup municipal d’ERC+EUiA portarà al proper Ple del mes de juny les reivindicacions dels veïns i comerciants del carrer Major, que des de fa anys en reclamen la seva reforma. Tal com ha explicat el portaveu republicà, Jaume Graells, aquesta iniciativa ja va ser presentada el juliol de 2017 per Esquerra Republicana, aprovant-se per unanimitat. Pel també cap de l’oposició, “han passat set anys i l’Ajuntament encara no ha fet absolutament res”. Graells ha assenyalat que “els veïns i veïnes estan fartes, i denuncien el deteriorament i l’abandonament per part del govern municipal, tot i les mobilitzacions i signatures recollides”.

 

Es tracta del tram de carrer situat entre la plaça de l’Ajuntament i el carrer Francesc Moragues, un eix importantíssim del centre de la ciutat que connecta amb la recent urbanitzada zona de la Remunta. Des de fa anys, en els dies de pluja, es torna intransitable, amb problemes greus en la seva urbanització, pel tipus de paviment, la manca de manteniment, i l’existència de barreres arquitectòniques. Comerciants i veïns del carrer demanen una nova ordenació, que resolgui aquests problemes i doti el carrer d’un disseny coherent amb el tram que va fins el Casino.

 

Per Jaume Graells, “no s’entén que no s’hagi volgut fer encara aquestes obres, que són urgents” i ha afegit que “necessitem ja un calendari, una proposta integral consensuada amb veïns i comerciants, i deixar de marejar la ciutadania”. En aquest sentit, Graells ha demanat seguir treballant per “una ciutat més amable, que prioritzi els vianants i amb espais transitables, segurs i ben ordenats, amb un comerç viu que faci bategar els nostres barris”.

 

Millorar la convivència a Santa Eulàlia

El grup republicà i sobiranista també impulsa una moció que recull les demandes dels veïns del carrer Amadeu Torner. La inacció i desinterès de l’Ajuntament ha generat que sorgeixin problemes de convivència, pel que fa al respecte del descans del veïnat i el compliment de l’ordenança de civisme. Locals de restauració que no compleixen les hores de tancament, vehicles que envaeixen les voreres i zones de vianants, o les molèsties generades per la manca de control en les activitats del camp municipal de Provençana, en són només alguns exemples.

 

Des d’ERC+EUiA reclamen acompanyar els veïns i veïnes afectades, i reforçar la inspecció, control i seguiment d’aquestes situacions, per garantir un bon ús de les instal·lacions esportives i equipaments municipals, incrementar la tasca de la Guàrdia Urbana per garantir la convivència i el compliment de la normativa, i millorar l’ús de l’espai públic perquè tothom en pugui gaudir.

 

Altres mocions

Jaume Graells ha anunciat també que subscriuran el manifest de les entitats amb motiu del 28J, Dia de l’Orgull i per l’Alliberament LGTBI, i per refermar el compromís amb la diversitat afectiva, sexual i de gènere, davant la impossibilitat d’aprovar-lo com a declaració institucional pel bloqueig del feixisme al Ple.

Per últim, des d’ERC+EUiA instaran l’Ajuntament a agilitzar la detecció, eliminació i retirada del fibrociment a l’Hospitalet, impulsant un cens exhaustiu a partir del que ja ha elaborat la Generalitat, i un pla d’acció, amb els ajuts necessaris i campanyes d’informació i sensibilització, per fer-ho possible

Post a Comment

banner