ERC reclamarà al Ple que l’Ajuntament pressioni els bancs per la morositat amb les comunitats de veïns

ERC reclamarà al Ple que l’Ajuntament pressioni els bancs per la morositat amb les comunitats de veïns

També  proposa  accions  sobre  la  reforma  horària  i  els  horaris  europeus,  i  el rebuig als atacs als drets LGTBI a Txetxènia

 

El grup municipal d’ERC presenta al Ple del mes de maig una moció sobre la morositat en les comunitats de veïns pels impagaments de la banca, que segons les dades disponibles ascendeix al 50% de les quotes pendents amb les comunitats de propietaris.

 

La iniciativa presentada per ERC pretén donar suport a les comunitats de veïns davant de l’incompliment de les entitats financeres respecte als seus deures com a propietaris. Aquestes entitats han accedit a la titularitat d’aquests pisos després de desnonar moltíssimes famílies de la nostra ciutat, i després de rebre ajuts milionaris per part de l’Estat, i amb l’incompliment del pagament de les quotes corresponents perjudiquen les comunitats de propietaris per fer front al funcionament correcte dels diferents elements, serveis i infraestructures de les comunitats.

 

El portaveu d’ERC, Antoni Garcia, ha reclamat que l’Ajuntament “insti als bancs a satisfer immediatament el pagament de les quotes pendents, i que s’ofereixi tot el suport, mediació i assessorament a les comunitats de veïns afectades”.

 

Accions per la Reforma Horària

La desorganització horària existent dificulta la conciliació i el temps dedicat a la família, afebleix la participació cívica i comunitària i impossibilita el consum i gaudi de l’oci i la cultura. Davant d’això, el grup municipal d’ERC presenta una moció per impulsar mesures i accions encaminades a adoptar horaris més racionals, en la línia de les directrius del Consell Assessor per la Reforma Horària i la Xarxa de Pobles i Ciutats per la Reforma Horària.

 

La moció proposa que l’Ajuntament organitzi un “Dia d’Horaris Europeus” per conscienciar i fer pedagogia dels avantatges del canvi horari, amb el màxim nombre d’empreses, establiments, professionals i centres educatius implicats. També es proposa impulsar un “Segell de Puntualitat”, tal com ja han fet altres ajuntaments, amb el compromís de respectar l’hora d’inici dels actes o sensibilitzar sobre la durada de les reunions.

 

Rebuig a la repressió a Txetxènia

Per últim, el grup republicà a l’Hospitalet demanarà que l’Ajuntament manifesti el seu compromís en la defensa de la diversitat, la llibertat i els drets LGTBI, i rebutgi i denuncïi la vulneració de drets humans, la repressió i la persecució que està patint la comunitat LGTBI a Txetxènia.

 

La moció demana instar a l’Estat espanyol a prendre les mesures necessàries perquè s’investiguin aquests fets i s’alliberin immediatament totes les persones homosexuals que puguin estar retingudes, oferir asil a les persones que puguin estar perseguides per la seva orientació sexual, i pressionar les autoritats russes per a esclarir aquests fets.

Post a Comment

banner