Esquerra Republicana proposa impulsar una Agència de Desenvolupament Econòmic a l’Hospitalet per promoure l’ocupació i la dinamització de les zones industrials, i demanar a l’ATM la creació de la ‘T-Treball’

Esquerra Republicana proposa impulsar una Agència de Desenvolupament Econòmic a l’Hospitalet per promoure l’ocupació i la dinamització de les zones industrials, i demanar a l’ATM la creació de la ‘T-Treball’

Els republicans també presenten al Ple de març una moció conjunta de suport a les veïnes de l’Hospitalet encausades per participar en una manifestació el passat 25 de març de 2018

 

Esquerra Republicana presentarà al proper Ple del mes de març la proposta d’impulsar una Agència de Desenvolupament econòmic a l’Hospitalet, per tal d’unificar tots els serveis i funcions relacionats amb el desenvolupament econòmic que actualment es troben disseminats en diferents seccions i unitats de l’Ajuntament. Es pretén així actuar de manera més eficient, aprofitant tots els recursos existents i facilitant la col·laboració i cooperació entre l’àmbit públic i el privat.

 

L’objectiu d’aquesta Agència de Desenvolupament Econòmic ha de ser la planificació econòmica de la ciutat, la formació de les persones, la creació d’ocupació de qualitat, el foment de la innovació tecnològica i el suport al teixit econòmic, industrial i comercial de l’Hospitalet.

 

El portaveu municipal, Antoni Garcia, ha manifestat que “l’Agència de Desenvolupament econòmic ha de ser un espai de col·laboració entre l’Administració i els diferents agents socials per donar un impuls econòmic a la ciutat” i ha afegit que “cal contribuir a impulsar un model diversificat que generi ocupació de qualitat, que reindustrialitzi la carretera del mig, es doni un impuls al Polígon Pedrosa perquè creí riquesa a la nostra ciutat”.

 

Creació de la ‘T-Treball’

Els republicans també proposaran al Ple demanar a l’Autoritat del Transport Metropolità la creació d’una bonificació “T-Treball” en el futur sistema de tarifació T-Mobilitat, per tal de reconèixer un descompte per a les persones treballadores que s’hagin de desplaçar al seu lloc de treball, per fomentar el transport públic com a mitjà sostenible i com una alternativa real a la mobilitat privada.

 

Antoni Garcia ha explicat que “la T-Treball ha de posar fi a l’elevat cost econòmic i de temps que han de assumir actualment els treballadors i treballadores que han de desplaçar-se als polígons d’activitats econòmiques de la regió metropolitana”.

 

Suport a les veïnes encausades per manifestar-se

El grup municipal d’ERC també defensarà en el proper Ple de març una moció conjunta amb els grups de CiU i CUP-Poble Actiu de suport i solidaritat amb les veïnes de l’Hospitalet encausades per participar en una manifestació el passat 25 de març de 2018, que s’enfronten a penes de presó, sense que s’hagi practicat una investigació dels fets i sotmeses a un procés totalment discrecional i desproporcional.

 

La moció demana també, a més d’expressar la solidaritat de l’Ajuntament amb aquestes veïnes, recolzar el grup de suport que s’ha creat per acompanyar-los en aquest encausament judicial i que reclama la seva absolució, en les seves accions, esdeveniments i campanyes per donar a conèixer la seva causa entre el veïnat de la ciutat, així com instar a la Fiscalia a estudiar de nou el cas i arxivar la seva denúncia.

 

El portaveu republicà ha expressat que “des d’Esquerra Republicana mostrem tota la nostra solidaritat i suport al Lluís i la Laia, davant aquesta persecució judicial que estan patint”. En aquest sentit, Garcia ha reclamat que “hem de denunciar la repressió contra ciutadans i ciutadanes pacífiques, i la retallada de drets i llibertats que estem vivint a Catalunya”.

 

Eliminació de la Discriminació Racial

Per últim, Esquerra Republicana també portarà al Ple de març una moció per prevenir fets i situacions d’odi, discriminació i racisme a l’Hospitalet, amb motiu del Dia Internacional de l’Eliminació de la Discriminació Racial que se commemora el 21 de març. A la situació de les fronteres, la vulneració de drets dels refugiats, el racisme institucional o la islamofòbia, cal afegir ara l’auge de l’extrema dreta i dels moviments feixistes. Per tot això, la moció demana el suport actiu de l’Ajuntament a la prevenció i la lluita de les discriminacions, i a no cedir espais ni equipaments a grups i organitzacions que promoguin l’odi o discriminacions.

Post a Comment

banner