ERC proposa més suport a les entitats de la ciutat per part de l’Ajuntament

ERC proposa més suport a les entitats de la ciutat per part de l’Ajuntament

Esquerra Republicana de l’Hospitalet, a més, vol impulsar l’autoconsum elèctric i la promoció de la música en directe a l’Hospitalet

 

El grup municipal d’ERC a l’Hospitalet presentarà la propera setmana al Ple del mes de març una moció per demanar més suport, assessorament i formació a les entitats de la ciutat. L’Hospitalet disposa d’un ric teixit associatiu, amb entitats que moltes vegades presten serveis directes a la ciutadania que ajuden a fer una ciutat millor, cobrint i complementant els que realitzen les administracions.

 

Amb els recents canvis legislatius en materia de transparència i tributació, la tasca d’aquestes entitats, moltes d’elles de dimensió petita i no professionalitzada, s’ha vist molt afectada, complicant pocediments i la gestió administrativa i financera, que fa que en molts casos aquestes entitats hagin d’arribar a renunciar a sol·licitar subvencions municipals debilitant d’aquesta manera la seva tasca.

 

El portaveu del grup municipal d’ERC, Antoni Garcia, ha explicat que “volem que l’Ajuntament estigui al costat de les entitats de manera activa, i les acompanyi per superar els entrebancs administratius i burocràtics, amb formació i assessorament”. Segons el regidor republicà, “cal garantir que aquest suport arribi a totes les entitats, per evitar debilitar la seva tasca i poder mantenir el nostre teixit social”.

 

Aposta per la música en directe
Esquerra Republicana també demanarà al Ple apostar per la música en directe a la ciutat, posant en marxa una línia de subvencions per adaptar i millorar les instal·lacions i infraestructures dels establiments que vulguin programar activitats de música en directe a l’Hospitalet. El portaveu Antoni Garcia ha manifestat que aquesta iniciativa podria tenir un impacte molt positiu en la ciutat, ja que “l’impuls de la música en viu és una oportunitat per promoure la cultura i la indústria musical i posicionar l’Hospitalet en els circuits de música en directe”.

 

Impuls de l’autoconsum i les renovables
Per últim, el grup municipal d’ERC defensarà una iniciativa per apostar de manera clara pel canvi de model energètic, cap a un model 100% renovable i afavorint l’autoconsum, amb noves bonificacions i incentius. L’objectiu també es garantir que els propers contractes de subministrament elèctric de l’Ajuntament es proveeixin al 100% d’energia renovable, i que els edificis i equipaments municipals de nova construcció o aquells que es reformin es facin tenint en compte l’eficiència energètica basada en l’autoconsum.

Post a Comment

banner