ERC portarà la defensa del dret a decidir al Ple de l’Hospitalet

ERC portarà la defensa del dret a decidir al Ple de l’Hospitalet

El grup municipal d’ERC vol que l’Ajuntament faciliti el suport al referèndum previst pel setembre de 2017

 

El grup municipal d’ERC presentarà al proper ple municipal una moció sobre el dret a decidir i el suport a la convocatòria d’un referèndum, tal com es va reclamant reiteradament i de manera majoritària des de la societat civil, institucions, i les forces polítiques, sindicals i socials més representatives del país.

 

Aquesta reivindicació ha estat l’eix vertebrador en els darrers anys de les mobilitzacions més grans celebrades a Catalunya, en defensa de l’autogovern, el progrés, i la justícia social i la necessitat d’exercir la democràcia i permetre que la ciutadania pugui expressar-se en les urnes sobre el futur polític del país.

 

El portaveu municipal d’ERC Antoni Garcia ha manifestat que “cal que l’Ajuntament de l’Hospitalet estigui al costat del Parlament i de la democràcia, facilitant totes les eines necessàries quan es convoqui el referèndum”, i ha afegit que “volem que tots els ciutadans, els del sí i els del no, participin i puguin exercir el seu dret a ser escoltats, a decidir el seu futur”.

 

Altres mocions

Des del grup municipal d’ERC també s’ha registrat una moció en defensa de la sobirania local i contra la judicialització de la política, per manifestar el suport al govern de Badalona i dels seus càrrecs públics perseguits per exercir la seva funció de representació i per atendre la ciutadania el passat 12 d’octubre.

 

A més, els regidors republicans portaran al Ple una iniciativa que ja ha estat aprovada en altres municipis catalans per reclamar la transparència en la titularització de les hipoteques, un problema que afecta actualment a molts hipotecats que, sense saber-ho, han vist com les seves hipoteques han estat transferides a tercers. Així, davant d’un desnonament poden veure com els bancs segueixen actuant, il·legítimament, com a titulars. La moció demana posar fi a l’opacitat actual, exigint un registre públic i accessible i les modificacions legals pertinents, donant suport i la màxima informació als afectats.

 

Per últim, des d’ERC també portarà al Ple una moció conjunta amb CUP-PA i ICV-EUiA-Pirates en suport a la Plataforma Pedro Álvarez, per mostrar la solidaritat i el recolzament amb la seva família 24 anys després del seu assassinat, i demanar justícia per esclarir definitivament aquest crim ocorregut a l’Hospitalet el 1992 que mai no ha estat investigat degudament i a hores d’ara resta impune.

Post a Comment

banner