ERC demanarà al Ple garantir l’accés a la cultura i l’esport, defensar la Llei d’Igualtat i la creació d’una taxa per a pisos buits

ERC demanarà al Ple garantir l’accés a la cultura i l’esport, defensar la Llei d’Igualtat i la creació d’una taxa per a pisos buits

Entre les mocions presentades, ERC demanarà suport de l’Ajuntament a la Llei d’Igualtat Efectiva entre Dones i Homes, recentment tombada pel TC

 

El grup municipal d’ERC presenta al Ple del mes d’octubre una iniciativa per garantir l’accés a la pràctica esportiva i a activitats culturals en poliesportius i equipaments municipals, per a aquelles famílies i persones, especialment aturats i infants i joves, que es trobin en situació de vulnerabilitat.

 

Antoni Garcia, portaveu d’ERC, ha manifestat que “la cultura i l’esport són elements importantíssims de cohesió i de desenvolupament personal”, i ha afegit que “invertir en polítiques culturals i en esport és apostar pel benestar dels ciutadans i ciutadanes, i hi ha de poder accedir tothom”.

 

Per altra banda, els regidors republicans també demanaran al Ple el suport a la Llei d’Igualtat Efectiva entre Dones i Homes, que ha estat recentment anul·lada parcialment pel Tribunal Constitucional, com moltes altres mesures socials aprovades pel Parlament.

 

Aquesta suspensió afecta les mesures de prevenció de l’assetjament sexual i de l’assetjament per raó de sexe a les empreses, o l’obligatorietat d’implantar plans d’igualtat a les empreses, entre d’altres. ERC demana que l’Ajuntament segueixi impulsant aquestes mesures, així com portar a terme un pla d’igualtat d’homes i dones i un protocol per prevenir i abordar l’assetjament sexual i per raó de gènere.

 

Altres mocions

Com ja es va anunciar en el debat inicial d’Ordenances Fiscals pel 2017, ERC ha presentat una moció per introduir-hi una nova taxa als pisos buits. El portaveu Antoni Garcia ha explicat que aquesta mesura ja es va acordar amb l’equip de govern i no s’ha complert, i afectaria a aquells habitatges propietat de bancs i grans tenidors, i que portin com a mínim dos anys desocupats sense justificació.

 

El portaveu republicà ha manifestat que “una ciutat com l’Hospitalet no es pot permetre tenir més de 1.700 pisos buits, propietat de bancs rescatats amb diners públics, mentre se segueix desnonant a families i no es garanteix el dret a un habitatge digne”.

 

Finalment, el grup municipal d’ERC també traslladarà, conjuntament amb altres grups, una moció en suport al treballador acomiadat Jordi Celdrán, per la vulneració de la llibertat sindical i els drets fonamentals per part de l’empresa SPARK IBÈRICA.

Post a Comment

banner