Mocions d’ERC pel proper ple del 26 de gener

Mocions d’ERC pel proper ple del 26 de gener

El grup municipal d’ERC de l’Hospitalet presentarà tres mocions al proper Ple de l’Ajuntament, que es realitzarà el proper dimarts 26 de gener. Les mocions presentades per la formació republicana són:

 

Moció proposant panells informatius i codi QR als diferents edificis i elements del patrimoni històric de l’Hospitalet.
L’Hospitalet de Llobregat posseeix un patrimoni cultural i arquitectònic ric i divers, que malgrat tot es desconeix per part de la població. Des d’ERC es proposa que l’Ajuntament, per tal de vetllar i difondre el patrimoni arquitectònic de la ciutat i aprofitant les noves tecnologies, incorpori panells informatius i codi QR als diferents edificis i elements catalogats com a patrimoni històric de la ciutat, on s’expliqui i es pugui accedir a continguts sobre la seva naturalesa, descripció arquitectònica, el nivell de protecció i la seva història.

 

Moció instant a l’aplicació efectiva i el seguiment del Pla d’Acció de l’Energia Sostenible, com a contribució al compliment dels acords de Paris.
La ciutat de l’Hospitalet té el compromís de lluitar contra el canvi climàtic, i des d’ERC es demana que l’Ajuntament doni suport a l’Acord universal contra el canvi climàtic, aprovat recentment a la Cimera del Clima realitzada a Paris aquest mes de desembre, així com actualitzar el Pla d’Acció de l’Energia Sostenible. La moció estableix que s’elabori un informe anual que avalui el procés d’implantació del pla esmentat, les accions realitzades i l’impacte sobre el consum d’energia i les emissions de CO2, així com valorar el compliment i poder reorientar objectius i accions, i fer públiques les emissions de gasos d’efecte hivernacle, per tal de fer seguiment de la reducció del 20% que s’ha d’assolir d’aquí al 2020.

 

Pel portaveu municipal d’ERC, Antoni Garcia, “l’Hospitalet ha de convertir-se en una ciutat model en l’aplicació de mesures d’estalvi d’energia, reducció de la contaminació i implantació d’energies renovables tant pel que fa als equipaments públics com al consum de la ciutadania”.

 

Moció de suport a les mobilitzacions i accions contra el Pla Hidrològic de la Conca de l’Ebre.
La recent aprovació el passat 8 de gener per part del govern en funcions del PP del decret que inclou el Pla Hidrològic de la Conca de l’Ebre, que contempla una reducció considerable dels cabals ecològics del riu i la construcció de nous embassaments, representa una greu amenaça tant pel que fa a la sostenibilitat del tram final del riu i el delta així com les activitats econòmiques, agrícoles i pesqueres que s’hi desenvolupen. Per això el grup municipal d’ERC demana el rebuig de l’Hospitalet a l’aprovació definitiva del Pla Hidrològic i donar suport a les iniciatives i mobilitzacions socials i institucionals que es facin per tal de defensar els cabals ecològics i l’adequació i compliment a les directives europees d’Aigua, Aus i Habitats, per tal de salvaguardar la sostenibilitat del riu i de les Terres de l’Ebre.

L'Hospitalet de Llobregat, Carrer Xipreret

Post a Comment

banner