Esquerra Republicana defensarà al proper Ple la reforma dels reglaments per millorar la participació ciutadana a l’Hospitalet

Esquerra Republicana defensarà al proper Ple la reforma dels reglaments per millorar la participació ciutadana a l’Hospitalet

El grup republicà també reclamarà garantir espais d’ombra a places i zones de jocs infantils, i portarà al Ple les reivindicacions dels treballadors i treballadores de l’empresa Extel

 

Esquerra Republicana plantejarà en el proper Ple de juliol la necessitat de millorar la participació ciutadana, amb la reforma dels reglaments orgànics de Participació i de Ple. Aquesta iniciativa ja havia estat debatuda en el darrer mandat, amb una altra moció presentada el juny de 2016 pels republicans que, tot i haver estat aprovada, no s’ha portat fins ara a terme.

 

El portaveu republicà, Antoni Garcia, ja va manifestar durant el seu discurs al Ple de constitució del nou mandat 2019-2023 que “no pot ser que els ciutadans i ciutadanes de l’Hospitalet participin en política, en el disseny d’aquesta ciutat, únicament cada quatre anys”. En aquest sentit, Garcia va reclamar reformar els consells de districte i el consell de ciutat, i “fer possible consultes ciutadanes en temes importants”.

 

La moció que defensarà el grup municipal republicà instarà a presentar en un termini màxim de sis mesos una proposta de modificació dels reglaments orgànics de Participació i de Ple, per culminar així el treball iniciat en l’anterior mandat amb l’altra moció presentada el 2016 per Esquerra Republicana i ja aprovada.

 

Garantir espais d’ombra a la ciutat

El grup municipal d’Esquerra Republicana també ha presentat una moció per garantir espais d’ombra als parcs de jocs infantils, places i llocs d’esbarjo de la ciutat. Aquests espais poden provocar inconvenients, especialment ara durant l’estiu i amb onades de calor, degut al dèficit d’ombra i el risc per a la salut en especial per col·lectius més vulnerables, com infants i gent gran, i que fa que molts d’ells estiguin infrautilitzats durant bona part del dia.

 

Aquesta és una qüestió recurrent, ja debatuda i amb diferents mocions aprovades els darrers anys, però que segueix sense resoldre’s. Així, el portaveu Antoni Garcia ha lamentat que “cada estiu ens trobem amb la mateixa situació, amb entorns sense espais d’ombra, envoltats de ciment i sense la suficient cobertura verda”. Per això, el portaveu republicà ha reclamat trobar “solucions efectives per donar resposta a aquest problema, per millorar l’espai públic, i en especial els parcs infantils”.

 

Per això Esquerra Republicana proposa elaborar un Pla de Zones d’Ombra, per millorar i ampliar els espais d’ombra als parcs, àrees de jocs infantils i places de la ciutat, amb més arbrat i sistemes alternatius com tendals i pèrgoles.

 

Suport als treballadors i treballadores d’Extel

Per últim, aquest ple realitzarà una declaració institucional en suport als treballadors i treballadores de l’empresa Extel, que presta el servei d’atenció telefònica en català del 1004 de Telefònica, i que es troben en lluita per reivindicar els seus drets laborals i mantenir els seus llocs de feina, davant les retallades i acomiadaments que han de fer front, que comptarà amb el suport d’Esquerra Republicana.

 

Malgrat un conveni signat entre Telefònica i l’Ajuntament de l’Hospitalet, i el compromís de l’empresa de contractar fins a 400 persones, actualment només treballen al voltant de 73, que es van reduint mitjançant no-renovacions de contractes, acomiadaments i algunes subrogacions a empreses.

 

Així, la declaració vol expressar el suport de l’Ajuntament als treballadors i treballadores de l’empresa Extel, i que es continuï establint accions amb els diferents agents implicats per tal de revertir la situació, garantir els llocs de treball i convertir l’Hospitalet en un referent de l’atenció digital tal com es desprèn del compromís signat entre Telefònica i l’Ajuntament de l’Hospitalet el 2014.

Post a Comment

banner