ERC reclama la cessió de la masia de Can Rigalt per aturar el seu deteriorament

ERC reclama la cessió de la masia de Can Rigalt per aturar el seu deteriorament

El grup municipal d’ERC a l’Ajuntament de l’Hospitalet presentarà al proper Ple del 27 de setembre una moció per garantir la conservació i recuperació de la masia de Can Rigalt, i posar fi a la degradació de la zona, tal com venen denunciant reiteradament els veïns i veïnes del barri de Pubilla Cases. ERC ja va presentar una moció al setembre de 2015 demanant mesures per aturar la degradació de la masia i l’entorn de Cant Rigalt i un any després la situació continua igual.

 

La masia forma part del patrimoni arquitectònic catalogat de la ciutat, i tant l’edifici com els terrenys que l’envolten estan afectats per una operació urbanística que hauria de permetre la seva recuperació i la construcció d’un parc metropolità de sis hectàrees. El FC Barcelona, antic propietari, ha estat obligat a desfer l’operació de venda dels terrenys feta al 2005 per incompliment de les seves obligacions, fet que sumat a la crisi de la bombolla immobiliària fa que el projecte especulatiu i urbanístic resti paralitzat sine die.

 

Davant d’aquesta situació, la moció presentada per ERC reclama que l’Ajuntament de l’Hospitalet insti a la cessió de la masia de Can Rigalt i exigeixi responsabilitats davant la inacció dels propietaris actuals, per tal d’aturar el vandalisme, deteriorament i abandonament que pateix l’edifici.

 

Suport al Correllengua i aturar les agressions sexistes als espais d’oci

A més de la moció sobre Can Rigalt, el grup municipal d’ERC promou una moció per refermar el compromís de l’Ajuntament envers la lluita contra les agressions sexistes, així com per promoure campanyes i accions per evitar qualsevol tipus de violència masclista durant les festes majors i altres esdeveniments festius.

 

També es traslladarà al Ple la moció presentada per la Coordinadora d’Associacions per la Llengua (CAL) de suport al Correllengua 2016, per seguir impulsant la plena normalització en l’ús social de la llengua catalana, també a la nostra ciutat.

canrigalt

Post a Comment

banner