ERC reclama un Ple extraordinari per debatre sobre els problemes de neteja, el model de gestió i la municipalització del servei a l’Hospitalet

ERC reclama un Ple extraordinari per debatre sobre els problemes de neteja, el model de gestió i la municipalització del servei a l’Hospitalet

Els republicans també volen reivindicar l’1-O i exigir el rebuig als darrers atacs feixistes que han patit diferents veïns i veïnes de la ciutat

 

El grup municipal d’ERC presentarà al Ple de setembre una iniciativa per convocar un Ple extraordinari monogràfic sobre el tema de la neteja a l’Hospitalet. La neteja i l’incivisme és un dels temes que més preocupen a la ciutadania. L’augment de la bruticia i de l’inicivisme s’han agreujat durant els darrers mesos, especialment durant l’estiu. Davant d’aquests problemes, i tenint en compte que l’actual contracta de neteja i recollida de residus finalitza en poc més d’un any, Esquerra Republicana vol obrir un debat en profunditat entre partits, associacions de veïns i entitats de la ciutat sobre actuacions i model de gestió.

 

El portaveu d’ERC, Antoni Garcia, ha manifestat que “tenim un problema amb la neteja i l’incivisme a la ciutat, que s’està agreujant per la manca de lideratge de l’equip de govern de trobar solucions eficients”.

 

Antoni Garcia ha defensat que “cal poder debatre i arribar a acords sobre aquest tema, per això proposem un Ple monogràfic sobre els problemes de la neteja i l’incivisme a l’Hospitalet”, i ha afegit que “volem la participació i el consens de les entitats socials i veïnals, i per això reclamarem també obrir un procés participació per poder decidir sobre la municipalització del servei a la ciutat”.

 

Reconeixement a l’1-O
Esquerra Republicana també portarà al ple de setembre una moció conjunta per reconèixer la tasca de les persones que van fer possible la celebració del referèndum de l’1-O i que hi van participar activament a la ciutat, i manifestar la solidaritat amb les persones que van ser brutalment agredits pel fet d’anar a votar. Aquell dia l’Hospitalet també va ser testimoni de la violència policial, i diversos veïns i veïnes van ser agredits per la policia espanyola quan van assaltar l’institut Can Vilumara.

 

El portaveu municipal Antoni Garcia ha reivindicat que “l’1-O va suposar una gran mobilització ciutadana, cívica i pacífica on vam exercir el nostre dret a decidir el futur de Catalunya davant un Estat que va voler impedir el dret a vot amb violència. Per això volem fer aquest reconeixement, manifestant la solidaritat amb les persones que van patir la brutalitat policial, exigint l’alliberament dels presos polítics i el retorn dels exiliats i el nostre compromís en implementar la República”.

 

Rebuig al feixisme
En el Ple de setembre també es debatrà una moció conjunta d’Esquerra Republicana i la CUP-Poble Actiu per denunciar el discurs d’odi de la ultradreta, declarar l’Hospitalet com a “Ciutat antifeixista” i rebutjar els atacs feixistes que venen patint darrerament locals d’entitats i diferents veïns i veïnes, fins i tot en els seus domicilis particulars.

 

Altres mocions:
ILP per una nova Llei de l’Esport i garantir l’empadronament per a tothom
La formació republicana també ha presentat una moció per donar suport a la Iniciativa Legislativa Popular que promou la Unió de Federacions Esportives de Catalunya per reformar l’actual Llei de l’Esport, que pretén millorar la promoció dels valors esportius, la representació de tots els col•lectius, la pràctica esportiva i la gestió de l’esport. La moció, a més del suport de l’Ajuntament a la ILP, demana que es promogui la recollida de signatures i informar a totes les entitats esportives de la ciutat.

 

Per últim, es presenta una moció conjunta amb CUP-Poble Actiu i ICV-EUiA-Pirates per implementar de manera efectiva i per a tothom el dret a l’empadronament i per la gratuïtat de les taxes d’elaboració d’arrelament social, integració social i reagrupament familiar i renovació del permís de residència, tal com reclamen diferents entitats i col•lectius de persones migrades de l’Hospitalet.

Post a Comment

banner