ERC reclama un pla de rehabilitació del carrer Xipreret, davant els incompliments del govern municipal

ERC reclama un pla de rehabilitació del carrer Xipreret, davant els incompliments del govern municipal

Els republicans també demanen el suport al Govern legítim i l’alliberament dels presos polítics, un pla de mesures per fomentar la recollida selectiva i la creació d’una comissió per investigar els plusos irregulars a la Guàrdia Urbana

 

El grup municipal d’ERC ha registrat una moció per al Ple de l’Ajuntament de l’Hospitalet d’aquest mes de novembre demanant la preservació del carrer Xipreret, tal com ja van fer al setembre de 2015. Malgrat haver estat aprovada, dos anys després el govern municipal  encara no ha donat compliment als acords adoptats.

 

Aquest carrer i el seu entorn, que configuren el casc antic de l’Hospitalet i s’hi troben importants elements històrics i patrimonials de la ciutat, que es troben en perill degut a la deixadesa de l’Ajuntament i el deteriorament dels darrers anys. Sense anar més lluny, aquests darrer cap de setmana s’ha produit un despreniment important a l’edifici de l’Harmonia, un dels espais del Museu de l’Hospitalet, afortunadament sense afectar a cap vianant.

 

El portaveu municipal d’ERC, Antoni Garcia, ha lamentat que “durant aquests dos anys el govern socialista no ha adoptat cap mesura ni ha presentat cap proposta d’actuació als veïns”. En aquest sentit, ERC proposa a la moció consensuar amb els veïns i veïnes un pla de rehabilitació, restauració i dignificació del carrer Xipreret, incloent el seu conjunt. El portaveu republicà ha instat també a l’equip de govern a posar en marxa la comissió que ha de revisar el Pla Especial de Protecció del Patrimoni Arquitectònic, aprovada fa un any i que encara no s’ha reunit mai.

 

Suport al Govern legítim i alliberament dels presos

ERC també presentará una iniciativa perquè el Ple de l’Hospitalet manifesti el seu suport al govern legítim de Catalunya, així com exigir l’alliberament immediat dels presos polítics i donar suport a les seves famílies.

 

La moció insta a l’aixecament de l’aplicació de l’article 155, i denuncia la judicialització de la política catalana i l’ús partidista i arbitrari que fa el govern espanyol de la justícia, pervertint la separació de poders. Els republicans reclamen també mediació i diàleg per cercar una solució política i democràtica.

 

Foment de la recollida selectiva

Davant la manca d’una política eficient de l’equip de govern del PSC en la recollida selectiva a l’Hospitalet, ERC presenta una iniciativa demanant mesures concretes per millorar la gestió dels residus municipals i incrementar el nivell de la recollida selectiva.

 

Antoni Garcia, ha explicat que “la ciutat de l’Hospitalet ha passat d’un 40% de recollida selectiva en 2010 al 21,69% en 2016, pràcticament la meitat”. El portaveu republicà ha afegit que “hi ha hagut una deixadesa municipal en el foment de la recollida selectiva,  i per això demanem mesures urgents i eficients per garantir que l’Hospitalet tingui uns nivells de reciclatge, almenys, similars als de la mitjana de Catalunya, ja que estem molt lluny d’arribar al 60% que marca el Programa General de Prevenció i Gestió de Residus i Recursos de Catalunya pel 2020”.

 

Comissió d’estudi sobre els plusos irregulars a la Guàrdia Urbana.

El grup municipal d’ERC, conjuntament amb la CUP-PA, ha presentat una moció per a la creació d’una comissió d’estudi formada pels grups municipals per abordar els plusos irregulars a la Guàrdia Urbana de l’Hospitalet, que ja va ser denunciats pel sindicat PAS-GIGU. L’equip de govern socialista va obrir un expedient informatiu que va concloure que efectivament, alguns membres de la plantilla de la Guàrdia Urbana havien cobrat complements retributius irregulars i no definits en el conveni.

 

El portaveu Antoni Garcia ha manifestat que “aquesta comissió ha de servir per tal de que hagi transparència en aquest afer i que es depurin responsabilitats politiques per la mala gestió dels diners públics”.

 

Suport a Som Escola i contra la campanya d’atacs al model d’escola catalana

El grup municipal d’ERC també portarà al Ple el manifest presentat la setmana passada a l’Hospitalet per Som Escola per tal que l’Ajuntament hi doni suport, refermi el compromís amb el model d’escola catalana i el sistema d’immersió lingüística, i rebutgi les difamacions del govern espanyol i les campanyes iniciades per entitats con SCC i organitzacions d’extrema dreta.ç

 

Altres mocions: suport als treballadors de TITAN

Per últim, ERC presenta de manera conjunta amb altres grups una moció contra els acomiadaments del pla de reestructuració de Indústries TITAN S. A. U. i en suport de la readmissió.

 

Post a Comment

banner