OPINIÓ | Nit dels Museus, però a l’Hospitalet tenim poc a celebrar

OPINIÓ | Nit dels Museus, però a l’Hospitalet tenim poc a celebrar

Enguany la celebració del Dia Internacional dels Museus coincideix amb la Nit dels Museus. Els museus locals fomenten la curiositat, la creativitat i el pensament crític. Aquest any 2024 es reconeix la seva contribució a la investigació i a la generació i difusió de noves idees. Els museus juguen un paper clau en l’educació, la investigació i la difusió en els àmbits de l’art i la història fins a la ciència i la tecnologia.

 

Per això en un dia com avui aprofitem per lamentar i denunciar la situació de deixadesa i inactivitat dels equipaments del Museu de l’Hospitalet, i del projecte del Carrer dels Museus. Al tancament de l’Espai de Memòria, situat a la masia de Can Riera i que formava part de la xarxa de memorials democràtics, cal sumar el deteriorament preocupant de l’edifici de Casa Espanya o la manca de finançament dels programes educatius, entre d’altres.

 

Avui celebrem la Nit dels Museus, i la podrem gaudir amb un programa d’activitats digne, gràcies a l’impuls i dedicació dels treballadors del Museu.

Una flor, però, no fa estiu.

 

Jaume Graells.

Portaveu municipal 

Post a Comment

banner