OPINIÓ | No a la guerra!

OPINIÓ | No a la guerra!

Antoni GarciaEncara en plena pandèmia de la Covid19, que ha provocat la pèrdua de milions de vides humanes, patiment i dolor arreu del planeta, Putin no ha entès o no vol entendre la lliçó i ha iniciat una guerra oberta amb la invasió militar del territori d’Ucraïna. La tirania de Putin és una amenaça per a la humanitat. Les guerres no són la solució, són la constatació del fracàs de la política i un crim contra la humanitat. En aquests moments durs tot el suport i solidaritat amb Ucraïna i també amb els ciutadans russos que es manifesten contra la guerra.

 

L’Hospitalet som una ciutat compromesa amb la pau i amb el drets humans, defensem el diàleg, la negociació i l’acord com la via per resoldre qualsevol conflicte al món. Per acabar amb aquesta guerra i altres que s’estan produint al món, és imprescindible que hi hagi una aposta per la seguretat mundial posant al centre les persones, els drets humans, la justícia social i la pau. Hem de ser capaços de passar de la defensa militar a la seguretat humana, de la cultura armamentista a la cultura de la pau.

 

Sense despesa militar un altre món diferent seria possible, però la realitat és que encara estem molt lluny, ja que les xifres de despesa militar han augmentat en plena pandèmia. Si volem la pau, hem de reduir la despesa militar, perquè no és cert que més armes donin més seguretat. La seguretat mundial estarà més a prop si som capaços de destinar tots aquests recursos per preparar la guerra a la sanitat, a la lluita contra la pobresa i la desigualtat, l’educació… o la lluita contra una altra crisi que està amenaçant el futur del nostre planeta com és el canvi climàtic. Avui, més que mai: No a la Guerra. Sí a la Pau!

 

Antoni Garcia

Portaveu municipal

Post a Comment

banner