OPINIÓ | No al tancament de la Biblioteca de Santa Eulàlia

OPINIÓ | No al tancament de la Biblioteca de Santa Eulàlia

Antoni GarciaL’equip de govern ha decidit unilateralment i sense tenir en compte l’opinió dels usuaris, veïns i veïnes, i entitats del barri tancar la Biblioteca de Santa Eulàlia. El tancament de la biblioteca de Santa Eulàlia suposa perdre un servei essencial, que durant més de 50 anys d’història s’ha convertit en un punt de difusió cultural i de cohesió social del barri.

 

El govern socialista justifica el tancament per problemes d’accessibilitat i un preu elevat del lloguer de l’edifici. La realitat és que Núria Marín s’ha negat, els darrers anys, a invertir per adequar les instal·lacions i no ha volgut negociar amb el propietari de l’edifici una rebaixa del lloguer.

 

El més sorprenent per justificar el tancament d’aquest equipament cultural és la falsa afirmació que els veïns i veïnes ja no utilitzen aquesta biblioteca i que es desplacen a la Biblioteca Tecla Sala, la de la Plaça Europa o a la Francesc Candel situada a Barcelona.

 

Les dades oficials de la Biblioteca de Santa Eulàlia, l’any 2019, parlen per si soles: 63.000 visites, 11.415 total de carnets, amb 528 carnets nous i un 29% d’usuaris actius amb més de 3.000 préstecs de llibres a part d’un gran nombre d’activitats adreçades a totes les edats. Unes xifres que demostren que la Biblioteca és necessària per al barri i que la substitució d’aquest equipament no pot ser un espai reduït de dues parades al mercat, amb un punt de recollida de llibres i uns pocs ordinadors per fer consultes.

 

La cultura és un servei essencial i no es mereix un govern que tanca espais culturals arrelats al barri.

 

Antoni Garcia

Portaveu municipal

Post a Comment

banner