Esquerra Republicana vol impulsar un nou model de mobilitat urbana a l’Hospitalet amb més espai per la ciutadania

Esquerra Republicana vol impulsar un nou model de mobilitat urbana a l’Hospitalet amb més espai per la ciutadania

El grup municipal republicà proposa la creació d’una Taula de Mobilitat Sostenible, oberta a la participació d’entitats, i també iniciar el procés per revisar l’actual Pla de Mobilitat Urbana Sostenible, elaborat l’any 2014 i que tenia una vigència de cinc anys

 

Esquerra Republicana defensarà al proper Ple municipal, que se celebrarà aquest dimecres 25 de novembre, una moció reclamant un nou model de mobilitat urbana a l’Hospitalet. El regidor republicà Coque García ha explicat que “l’actual Pla de Mobilitat Urbana Sostenible es va redactar l’any 2014, amb una vigència de cinc anys, i s’hauria d’haver revisat enguany”. Durant aquest temps s’han estès noves formes de mobilitat, com els vehicles compartits o l’increment d’ús dels vehicles de mobilitat personal (VMP), que és necessari incorporar i regular en el model de mobilitat urbana.

 

En aquest sentit Coque Garcia ha tornat a reclamat la creació d’una Taula de Mobilitat Sostenible, com ja es va aprovar al juliol a instàncies dels republicans, per tal de “debatre, informar i proposar els canvis que necessita l’Hospitalet, per avançar en una mobilitat sostenible i pensada per a les persones”.

 

Els republicans també han assenyalat que la pandèmia de la Covid-19 ha posat en primera línia els dèficit del model de ciutat actual. Per això, el portaveu republicà i cap de l’oposició Antoni Garcia ha exposat que “amb barris amb una densitat de població de les més altes d’Europa, amb infrahabitatges, voreres i carrers estrets on es prioritza el vehicle privat i una greu mancança d’espai verd, molt lluny dels 15 metres per habitant que recomana l’OMS, l’Hospitalet ha de replantejar el seu model de mobilitat, tal com venim reclamant des de fa mesos”.

 

Així doncs, Antoni Garcia ha lamentat que “des del mes de maig hem demanat un pla d’obertura de carrers per garantir sortides segures en la desescalada” i ha afegit que “cada dia que passa és més urgent prendre mesures, com ja han fet molts altres municipis”. Per últim, el portaveu republicà també ha demanat impulsar la recuperació d’espai “fent-lo més amable, incorporant elements de descans, arbrat en recipients mòbils i jardineres”.

Post a Comment

banner