Esquerra Republicana reclamarà al Ple impulsar un pla per protegir el patrimoni de l’Hospitalet

Esquerra Republicana reclamarà al Ple impulsar un pla per protegir el patrimoni de l’Hospitalet

Els republicans lamenten l’estat de desprotecció i degradació actual del patrimoni de la ciutat, i la manca de voluntat del govern de Núria Marin per actualitzar el Pla Especial de Protecció de Patrimoni, pendent des del 2010. La proposta inclou també la creació i posada en marxa d’un Consell del Patrimoni de l’Hospitalet

 

El grup municipal d’Esquerra Republicana defensarà al proper Ple del mes d’octubre l’impuls d’un nou Pla de Protecció del Patrimoni, davant l’alarmant situació i la manca de protecció del patrimoni de la ciutat. En el mandat anterior els republicans ja van aconseguir la posada en marxa d’una comissió amb entitats i experts encarregada d’actualitzar l’actual Pla Especial de Protecció de Patrimoni Arquitectònic (PEPPA), pendent de revisió des de l’any 2010. Malauradament, més enllà d’algunes sessions poc abans de les eleccions municipals, aquesta comissió no ha aconseguit fer cap avenç, per la manca d’interès del govern municipal que, fins al moment i després de més d’un any de mandat, no ha volgut convocar cap nova reunió.

 

Esquerra Republicana proposa ara superar el PEPPA actual amb un nou pla que vagi més enllà dels elements arquitectònics i, tal com ha explicat la regidora republicana Lluïsa Carmona juntament amb el portaveu Antoni Garcia, “volem que aquest nou pla reconegui i reculli la riquesa de la nostra història com a ciutat, i s’incloguin també altres elements històrics, culturals i naturals que ja han estat proposats al mapa del Patrimoni Cultural realitzat per la Diputació de Barcelona”.

 

Lluïsa Carmona ha denunciat que “ens trobem que l’actual PEPPA no ha aconseguit el seu propòsit, i estar catalogat no és cap garantia de protecció: ben al contrari, a vegades s’ha accelerat la seva degradació, com veiem a la masia de la Remunta”. Així, els republicans consideren que la situació existent de desprotecció i vulnerabilitat del patrimoni requereix de nous instruments per evitar que l’Hospitalet segueixi permetent la destrucció del seu patrimoni històric.

 

Entre altres mesures, el grup republicà proposa la creació d’un Consell de Patrimoni, on hi participin també les entitats patrimonialistes de la ciutat, i un pla calendaritzat d’intervenció i rehabilitació sobre els elements que presenten un major risc actualment, com podrien ser Cal Masover Nou, la Remunta, Can Rigalt o Xipreret.

 

Per últim, el portaveu republicà i cap de l’oposició, Antoni Garcia, ha lamentat que “la situació ara mateix és molt preocupant, i el govern de Núria Marin sembla que segueixi sense voler actuar per evitar més destrucció de patrimoni”. En aquest sentit, Garcia ha demanat a l’alcaldessa que “escolti als veïns i veïnes, a les grups i entitats que estan defensant a peu de carrer el nostre patrimoni”.

Post a Comment

banner