OPINIÓ | Ens en sortirem!

OPINIÓ | Ens en sortirem!

Antoni GarciaL’epidèmia de la Covid-19 ha posat el nostre planeta davant del mirall. Una crisi sanitària que ha comportat el confinament a casa de milions de persones arreu del món. Dia rere dia comprovem les conseqüències d’aquest virus en les nostres vides, i constatem en la nostra pròpia pell la incertesa per la salut dels nostres familiars, amics i amigues, veïns i veïnes, com també el dolor per la pèrdua de vides humanes.

 

Estem patint, sens dubte, la crisi més complicada d’aquest segle, i cada dia prenem més consciència del repte global i col·lectiu a què ens enfrontem. La crisi sanitària del coronavirus ens mostra les febleses que tenim com a societat, i el treball que hem de desenvolupar per enfortir l’estat del benestar perquè tots els ciutadans tinguin garantida una vida digna.

 

La buidor i el silenci dels carrers, places i parcs contrasta amb balcons plens cada dia a les vuit del vespre per aplaudir, reconèixer i recolzar als i a les professionals de la sanitat i als treballadors i les treballadores de serveis essencials. Aquesta és la nostra gent i mai hi haurà prou paraules de reconeixement pel seu compromís i dedicació. Tenim l’obligació com a societat de reconèixer la seva tasca millorant les seves condicions laborals, les seves eines de treball i blindar l’estat del benestar de les possibles privatitzacions.

 

L’Hospitalet, com la resta del nostre país ha demostrat novament que està a l’altura. Durant aquest dies, podem comprovar una vegada més l’esperit de solidaritat i cooperació de la nostra societat. Són moltes les iniciatives socials de les entitats, del tercer sector, de les xarxes veïnals i les aportacions desinteressades del comerç local i de la petita empresa per donar resposta a la crisi sanitària i social.

 

Igual que la societat és madura, els governants han de demostrar el mateix. Ara no és el moment de la baralla política, és l’hora de cooperar més que mai, de respondre amb eficàcia a les necessitats del present, de fer propostes per millorar i per repensar el futur.

 

La urgència de les mesures davant una crisi que amenaça la cohesió social necessita de polítiques valentes a tots els àmbits de les administracions. Cal assegurar que aquesta crisi no la paguin els mateixos de sempre, els sectors més febles, els treballadors i les treballadores, les i els autònoms, els i les comerciants, el tercer sector, els petits empresaris que mai han viscut per sobre de les seves possibilitats. Ara és l’hora d’enfortir els serveis públics, d’ampliar les polítiques socials i que els bancs paguin el deute que tenen amb la ciutadania, que retornin els de 54.000 milions d’euros que ens va costar el rescat.

 

L’àmbit municipal, l’administració més propera a la ciutadania i que coneix millor els problemes dels seus veïns i veïnes, tampoc pot estar absents d’aquestes polítiques.

 

Esquerra Republicana, com a principal força política de l’oposició, hem estès novament la mà i ens hem posat a disposició del govern municipal per gestionar aquesta crisi. Hem ofert col·laboració, cooperació i treball conjunt per atendre a les necessitats, superar aquesta crisi i fer front als reptes de la crisi.

 

Hem fet propostes, algunes s’han incorporat en les mesures que ha anunciat el govern. Cal seguir treballant en la mateixa direcció, perquè és igual d’urgent preveure i donar solucions a les conseqüències econòmiques i socials de la crisi. Ens calen més polítiques com rebaixar l’IBI o ajudes al lloguer, així com millorar-ne les socials, i impulsar un Pla Local de Reactivació Econòmica que ajudi al petit comerç de la ciutat.

 

Com sempre hem fet, i farem, treballarem de manera constructiva perquè el nostre objectiu és millorar la qualitat de vida dels nostres veïns i veïnes, fer una ciutat sense desigualtats on càpiga tothom, vinguis d’on vinguis i pensis el que pensis.

 

Aquest dies hem deixat de treballar a peu de carrer per quedar-nos a casa i guanyar la batalla al coronavirus, però seguim presents telemàticament a cada racó, plaça i carrer de la nostra ciutat escoltant, ajudant. Al costat de tots i totes les nostres veïnes i veïns.

 

Antoni Garcia

Portaveu municipal

Post a Comment

banner