OPINIÓ | L’Hospitalet mereix més

Jaume Graells, portaveu del grup municipal d'ERC+EUiA

OPINIÓ | L’Hospitalet mereix més

Davant la proposta de pressupostos, des d’ERC+EUiA, un cop més, hem volgut prioritzar les necessitats i els interessos de la ciutat i la garantia d’uns bons serveis, per sobre de posicionaments partidistes, quan no populistes. Com també ho vam fer amb les ordenances, on vam arribar a un acord gens còmode, però que tenia per objectiu assegurar els ingressos per continuar prestant els serveis públics, introduint noves bonificacions per a les famílies i el comerç local. A demanda de l’equip de govern vam treballar la possibilitat d’arribar també a un acord per als pressupostos, perquè la situació que enfrontem, malauradament, és complicada i ho pot ser encara més en el futur.

 

Amb els pressupostos, calia un canvi de rumb. L’Hospitalet es troba a la cua dels municipis de més de 25.000 habitants en renda familiar disponible, i també ens trobem a la cua en pressupost municipal per habitant. Una situació que es veu agreujada pel desgovern del PSC, amb una administració paralitzada, que arrossega importants dèficits i que posa en perill el funcionament municipal, sense serveis actualitzats bàsics com el de neteja i gestió de residus. A més, recordem-ho, dels seus incompliments reiterats. Aquest és el govern que va incomplir més del 80% del seu programa en el mandat anterior.

 

Però aquest govern segueix venent fum, instal·lat en el mateix relat des de fa anys. Han quedat atrapats en la ciutat dels grans anuncis i les grans transformacions, una ciutat que no existeix. La ciutat real, la dels barris i les famílies, encara espera transformacions que mai no arriben. Mentre segueixen anunciant el soterrament en cada elecció, el preu dels lloguers es dispara i creixen els infrahabitatges, posant en perill el dret a l’habitatge a la nostra ciutat. Mentre la nostra alcaldessa fa de senadora a Madrid, assegurant-se un bon aterratge, la brutícia s’acumula en els nostres carrers, que cada dia estan més deixats i pitjor il·luminats. Mentre els regidors de govern estan més preocupats en com quedarà la seva situació quan marxi l’alcaldessa, tenim un Ajuntament paralitzat i incapaç de donar respostes al dia a dia de la ciutadania.

 

Les nostres condicions passaven per aquí, per fer un autèntic canvi de relat que capgirés aquesta situació, i estar en disposició de posar l’Ajuntament al servei dels veïns i veïnes. Malauradament, aquest desgovern ha preferit el pacte fàcil amb els de sempre per fer que tot segueixi igual. Des d’ERC+EUiA seguirem on hem estat sempre, al costat de la gent treballant per fer que a l’Hospitalet es pugui viure millor.

 

Jaume Graells

Portaveu municipal d’ERC+EUiA

Post a Comment

banner