OPINIÓ | Necessitem lideratge a la Guàrdia Urbana

Guàrdia Urbana de l'Hospitalet

OPINIÓ | Necessitem lideratge a la Guàrdia Urbana

A L’H tenim un problema seriós amb la seguretat. No només per l’increment de determinats delictes, sinó per la gestió política que s’ha fet amb la Guàrdia Urbana els darrers anys. Mentre l’alcaldessa anava reclamant mossos, no feien els deures a casa. Tota exigència és poca en aquest sentit, però la realitat és que s’ha incrementat el nombre de mossos a la ciutat -i més que han de venir els propers anys- mentre el govern del PSC maltractava els agents locals i desmuntava la policia de proximitat, allunyant-la dels carrers i sense efectius suficients.

 

En els darrers mesos, a més, hem vist demandes judicials i investigacions que afecten alguns dels responsables polítics. Això no només genera més malestar dins del cos sinó que també acaba afectant el servei a la ciutadania i la imatge de la ciutat. Els i les agents de la Guàrdia Urbana així ens ho traslladen, després de mesos de lluita sense sentir-se escoltats. La situació no pot continuar així.

 

Des d’ERC+EUiA hem demanat que l’Ajuntament estudiï personar-se en aquests processos judicials per defensar els interessos de la ciutat. Però també reclamem un lideratge i un canvi profund del model policial, recuperant la policia de proximitat, a peu de barri i al costat de la gent. Cal reforçar el nostre model de convivència, perquè ens hi juguem la cohesió. De moment, aquest govern municipal s’ha mostrat absolutament incapaç.

 

 

Jaume Graells

Portaveu municipal d’ERC+EUiA

Post a Comment

banner