OPINIÓ | L’Hospitalet mereix recuperar la seva ràdio

Edifici dels Mitjans, amb el logotip de la Ràdio L'H

OPINIÓ | L’Hospitalet mereix recuperar la seva ràdio

La nostra ràdio municipal va començar a caminar l’any 1982. Una emissora d’èxit que va ser referència entre les ràdios municipals, impulsada per grans professionals com en Francesc Casbàs i amb programes pioners i de gran qualitat amb tertúlies, notícies de proximitat o l’actualitat de l’esport de la ciutat. Una trajectòria que, malauradament, es va truncar amb l’arribada de la crisi. L’any 2012 es va decidir el seu tancament, 30 anys després dels seus inicis.

 

Va ser una decisió difícil, sens dubte. Qüestionable, vist ara amb el pas del temps. El que és indiscutible és la importància del seu llegat, i de la seva tasca enfortint el teixit social de la ciutat, des de la proximitat i la professionalitat dels seus treballadors i treballadores. Estem avui en un altre context, amb avenços tècnics i tecnològics, plenament digitalitzats i amb més accés a dispositius i plataformes. Perquè avui hi ha moltes maneres de fer ràdio.

 

Avui 13 de febrer es celebra el Dia Mundial de la Ràdio. Una data que ens serveix per reivindicar aquest mitjà, i posar en valor la seva important funció social. Per això portarem al Ple de febrer una iniciativa per, de nou, reclamar la reobertura de la nostra ràdio municipal. El nou contracte programa dels mitjans de comunicació locals ja inclou elements que permeten poder fer-ho, per tant, s’han acabat les excuses.

 

Des d’ERC+EUiA ho tenim clar: és el moment de recuperar Ràdio L’Hospitalet. Una ràdio moderna, actualitzada, digitalitzada i del segle XXI. Una ràdio accessible, disponible en diferents formats i plataformes. Una ràdio propera, que doni veu a la ciutadania i a les entitats de l’Hospitalet. Un espai per als i les joves, que connecti amb la gent, amb allò que els interessa i amb informació útil.
Reprenem el llegat dels primers 30 anys de la nostra ràdio, iniciem la nova etapa de Ràdio L’Hospitalet.

 

Jaume Graells
Portaveu d’ERC+EUiA a l’Ajuntament de l’Hospitalet

Post a Comment

banner