OPINIÓ | Una ciutat que no fa vacances

OPINIÓ | Una ciutat que no fa vacances

Coque GarcíaA la nostra ciutat molts veïns i veïnes de l’Hospitalet no poden gaudir de dies de descans fora de la ciutat, patint les onades de calor, mentre l’Ajuntament posava en marxa mesures insuficients i tancava serveis. Si la ciutat no fa vacances, l’Ajuntament hi ha de ser

 

Arriba la fi de l’estiu, però no per a tothom serà una tornada de vacances. Malauradament, a la nostra ciutat molts dels veïns i veïnes de l’Hospitalet no poden gaudir de dies de descans fora de la ciutat, si és que abans en podien fer. Perquè aquesta és la realitat de la nostra ciutat. Les crisis que hem vingut arrossegant, ara amb la situació post-pandèmica, han portat canvis socioeconòmics que produeixen també un canvi d’hàbits.

 

Moltes famílies han hagut de passat l’estiu a la ciutat, patint també el canvi climatològic de les onades de calor que seran cada cop més habituals, mentre el nostre Ajuntament sí feia vacances. No parlem només de la manca d’espais verds, de places dures o parcs infantils sense ombra, sinó que les poques actuacions que han posat en marxa des del govern municipal han estat molt decebedors, o directament un fracàs.

 

Hem vist com anunciaven mesures com la dels refugis climàtics, que eren més bé una presa de pèl, amb espais insuficients i sense els serveis adequats. I davant la manca d’espais a la ciutat, alguns tancats perquè estan sent objecte de reforma com la plaça Espanyola, tampoc s’han habilitat d’altres, ni que fos de manera provisional i temporal, que avui encara segueixen desaprofitats.

 

L’Ajuntament tampoc ha estat a l’alçada en l’àmbit de la seguretat i la convivència, que durant aquests mesos s’agreuja per l’ús intensiu de l’espai públic, amb una mala planificació i dotacions policials insuficients. Però a més, durant l’estiu, també s’han tancat serveis municipals, com les regidories de districte i altres serveis d’atenció a la ciutadania. Fins i tot, les situacions de calor que hem viscut també han evidenciat el dèficit que hi ha a l’Hospitalet, amb només tres piscines per 270.000 habitants.

 

Necessitem un Ajuntament que pugui donar resposta a la gent de l’Hospitalet, també durant els mesos d’estiu. Més encara, ara que ha quedat clar que les onades de calor provocades pel canvi climàtic seran cada cop més recurrents, i que els hàbits socials també han canviat. Si la ciutat no fa vacances, l’Ajuntament hi ha de ser. Nosaltres treballarem per fer-ho possible.

 

Coque García
Regidor del grup municipal d’Esquerra Republicana a l’Ajuntament de l’Hospitalet.

Post a Comment

banner