OPINIÓ | Unes ordenances fiscals i uns pressupostos més justos per l’Hospitalet

OPINIÓ | Unes ordenances fiscals i uns pressupostos més justos per l’Hospitalet

Antoni GarciaDes del grup municipal d’ERC hem treballat per incorporar diferents propostes per aconseguir unes ordenances fiscals més justes per l’Hospitalet.

 

Gràcies a l’abstenció d’ERC s’ha aconseguit arribar al compromís de rebaixar l’IBI el 2% durant el període 2017-2019, després de l’augment considerable durant l’anterior mandat de PSC-ICV-EUiA.

 

Amb l’abstenció d’ERC també s’ha obtingut, entre d’altres, més bonificacions per les famílies, congelar el valor cadastral, promoure la tarificació social, i treballar per a crear una ordenança sobre pisos buits que penalitzi les entitats bancàries que es neguen a cedir pisos per a lloguer social.

 

Pel que fa als pressupostos municipals, el grup municipal d’ERC ha presentat una bateria de propostes a l’equip de govern socialista per tal de millorar els pressupostos d’aquest any.

 

Les propostes ìncorporades van en la direcció d’ampliar el fons contra la pobresa i l’exclusió social, la millora dels equipament esportius de la ciutat, reindustrialitzar la Carretera del Mig, promoure plans d’ocupació per a joves i persones més grans de 45 anys, crear una partida pel lloguer social, augmentar la partida pressupostaria de suport a les entitats de lleure, promoure un Pla Municipal per als col•lectius LGTB, augmentar els recursos contra la violència masclista, destinar més recursos a la cultura popular catalana i al català, millorar la xarxa de carril-bici de l’Hospitalet, promoure millores de microurbanisme als barris de la ciutat i conservar el patrimoni històric com el carrer Xipreret o el Canal de Infanta, entre d’altres.

 

Des d’Esquerra Republicana esperem que el que compromís inicial del govern socialista d’incorporar aquestes propostes és materialitzi. Pas a pas i des d’una oposició constructiva treballem per fer possible una ciutat més fàcil per viure-hi.

 

Antoni Garcia
Portaveu del grup municipal d’ERC a l’Hospitalet

Post a Comment

banner