OPINIÓ | Per unes pensions dignes

OPINIÓ | Per unes pensions dignes

Antoni GarciaEls pensionistes, amb el suport de diversos col·lectius socials, han intensificat aquestes darreres setmanes les mobilitzacions per mostrar el seu rebuig absolut a l’intent del govern d’Espanya de començar a privatitzar les pensions i per exigir una auditoria dels comptes de la Seguretat Social. En aquests darrers anys tant el PP com el PSOE han perpetrat i permès el saqueig dels diners dels treballadors i treballadores, siguin assalariats o autònoms, dipositats a la caixa de la Seguretat Social. Un fet que ha originat passar el 2011 d’un saldo positiu de més de 66.000 milions d’euros, a un deute de gairebé 100.000 milions d’euros.

 

L’assumpte és greu i no només pels milions desviats sinó perquè s’ha construït un fals relat que el sistema de pensions és insostenible i que cal complementar les pensions amb fons privats o allargar els anys de jubilació. L’actual reforma impulsada pel govern és insuficient i està molt lluny d’assolir l’objectiu de garantir unes pensions dignes. La problemàtica de les pensions no només és un assumpte de la gent gran. També, i sobretot, afecta les generacions de joves i les dones, que actualment pateixen la precarietat laboral, el 40% d’atur juvenil o la bretxa salarial, i que veuran amb les mesures anunciades, com es redueixen encara més o desapareix totalment el seu dret a una pensió digna.

 

Assolir unes pensiones dignes, és un deure que tenim com a societat, com també ho és en un context de crisi social i econòmica exigir als bancs que procedeixen a la devolució del rescat bancari de més de 60.000 milions d’euros efectuat amb diners públics. Les pensions són una conquesta social que no podem permetre que es retalli. Si va haver-hi diners per a la banca, que ningú ara ens faci creure que no hi haurà diners per a les pensions.

 

Antoni Garcia

Portaveu municipal

Post a Comment

banner