OPINIÓ | El Petit Comerç fa ciutat

OPINIÓ | El Petit Comerç fa ciutat

 A proposta d’Esquerra es va decidir impulsar el pacte pel comerç. Un pacte que havia de definir accions concretes amb els recursos econòmics suficients per donar un impuls al comerç de proximitat.

 

El document final del Pacte de Comerç queda molt lluny de l’objectiu inicial. Un pacte que és insuficient, que és una simple declaració d’intencions i que no disposa de cap partida econòmica. Un cop més el PSC ha prioritzat fer-se la foto i no els continguts i accions per millorar la situació del comerç.

 

El comerç ha de ser un sector estratègic per l’Hospitalet, atès que és el sector que genera més ocupació, crea riquesa i promou i protegeix els productes de proximitat. No només això, un comerç dinàmic, amb pluralitat d’oferta és una peça essencial per la identitat de la ciutat, la millora de l’espai públic i la cohesió dels nostres barris.

 

El canvi d’hàbits dels consumidors, la competència de les grans superfícies i el creixement del comerç electrònic fa necessari més suport, més acompanyament i més recursos econòmics per modernitzar i dinamitzar el petit comerç. Per entendre’ns el petit comerç és un gran valor de l’Hospitalet i sense un petit comerç urbà fort no hi ha ciutat.

 

Antoni Garcia

Portaveu republicà

Post a Comment

banner