ERC aconsegueix que l’Ajuntament de l’Hospitalet reguli els pisos turístics

ERC aconsegueix que l’Ajuntament de l’Hospitalet reguli els pisos turístics

El govern del PSC rectifica i finalment posa en marxa la proposta d’ERC per regular els habitatges turístics a l’Hospitalet

 

L’Ajuntament de l’Hospitalet ha acceptat finalment la proposta d’Esquerra Republicana per tal d’establir una moratòria en la concessió de llicències de pisos turístics a l’Hospitalet, i la realització d’un estudi per controlar i regular aquesta activitat a l’Hospitalet.

 

La proliferació d’aquest tipus d’allotjament ha començat a ser cada cop més una realitat amolts barris de l’Hospitalet, donada la proximitat amb Barcelona i eludint la pressió i mesures impulsades a la ciutat veïna. Per això ERC va presentar una moció al mes de desembre, demanant una moratòria, al menys fins a l’elaboració d’un pla d’habitatges d’ús turístic per tal de controlar i ordenar la implantació i el seu creixement a l’Hospitalet abans que es convertís en un problema, com hem vist a Barcelona. Malgrat tot, la proposta va ser rebutjada per PSC i Ciudadanos.

 

Tot i negar durant setmanes la realitat, el portaveu municipal d’ERC, Antoni Garcia, ha declarat que “ens mostrem satisfets de que el PSC hagi rectificat i el govern municipal finalment reculli la nostra proposta”, que havia reiterat al ple sobre l’estat de la ciutat.

 

Així l’Ajuntament reconeix ara un increment de les sol·licituds durant els darrers 15 mesos, tot i que el repte és perseguir aquells pisos il·legals que operen sense llicència. En aquest sentit, Antoni Garcia ha tornat a reclamar que “cal intensificar les mesures de detecció, inspecció i control d’aquells pisos turístics il·legals a la nostra ciutat, abans que passi com a Barcelona”.

 

Respecte la regulació que s’ha de fer d’aquests allotjaments turístics, el portaveu republicà ha manifestat que “ara cal que el pla per regular els pisos turístics es faci amb consens i amb la participació dels veïns i veïnes i de tots els agents implicats”.

Post a Comment

banner