Esquerra Republicana reclamarà a l’Ajuntament un pla perquè l’Hospitalet assoleixi el 55% de reciclatge el 2025

Esquerra Republicana reclamarà a l’Ajuntament un pla perquè l’Hospitalet assoleixi el 55% de reciclatge el 2025

Davant el baix índex en la recollida selectiva, que situa l’Hospitalet a la cua respecte als municipis catalans, Esquerra Republicana vol que l’Ajuntament desenvolupi un pla amb accions efectives per arribar als objectius marcats per la UE

 

El grup municipal d’Esquerra Republicana proposarà al Ple de novembre l’impuls d’un pla per millorar la recollida selectiva de residus municipals, per tal que l’Hospitalet pugui assolir el 2025, com a mínim, una taxa de reciclatge del 55%. Actualment aquesta taxa se situa en el 25,72% a l’Hospitalet, lluny del 38,4% del conjunt metropolità o del 45,9% de la mitjana a tota Catalunya, però també de municipis del nostre entorn com el Prat (41,26%), Esplugues (40,4%) o fins i tot Cornellà (31,57%).

 

El portaveu republicà i cap de l’oposició Antoni Garcia ha lamentat “l’Hospitalet segueix a la cua en la taxa de reciclatge, i arribem tard per arribar tan sols al 50% que marcava la UE pel 2020”. En aquest sentit, els republicans volen que l’Ajuntament impulsi aquest nou pla de millora, amb els mitjans tècnics i econòmics necessaris, amb l’objectiu d’arribar als objectius marcats pel 2025. L’incompliment dels objectius marcats per la UE no només tindrà un impacte ecològic, sinó també econòmic amb l’encariment de la gestió i disposició final dels residus.

 

Antoni Garcia ha demanat “la implantació de mesures efectives per deixar d’estar a la cua en reciclatge, no només per evitar l’encariment en la gestió sinó per fer-nos responsables que la generació de residus provoca en el medi ambient”, i ha assenyalat la urgència per “potenciar la prevenció, la reutilització i el reciclatge a l’Hospitalet, per la ciutat i també pel planeta”.

Post a Comment

banner