Esquerra Republicana demanarà al Ple un Pla Urgent per fomentar la recollida selectiva, en què l’Hospitalet se situa a la cua

Esquerra Republicana demanarà al Ple un Pla Urgent per fomentar la recollida selectiva, en què l’Hospitalet se situa a la cua

El grup municipal republicà també instarà a respondre a la sentència contra els líders independentistes defensant el diàleg, l’amnistia i el dret d’autodeterminació, presentarà una moció demanant la rehabilitació del carrer Xipreret, i una iniciativa per crear zones esportives a l’aire lliure

 

El grup municipal d’ERC a l’Hospitalet portarà al proper Ple de novembre una proposta per tal que l’Ajuntament elabori i presenti un Pla Urgent per fomentar la recollida selectiva. La ciutat té actualment un índex de recollida selectiva del 24,64%, a la cua i a molta distància dels municipis veïns i altres grans ciutats, i molt per sota del 60% de l’objectiu de recollida selectiva que marca l’Agència de Residus de Catalunya per al 2020, així com les recomanacions i directives europees.

 

Davant d’aquesta greu problemàtica, el principal grup de l’oposició torna a insistir demanant que s’elabori aquest Pla Urgent per tal de millorar-ne la gestió, incrementar el nivell de recollida selectiva i assolir els objectius marcats per la Unió Europea.

 

Esquerra Republicana demana en la seva moció un canvi de contenidors, amb un sistema d’obertura amb targeta personalitzada, així com estudiar el soterrament i la recollida pneumàtica en aquells carrers de la ciutat on sigui possible.

 

Entre d’altres mesures, també es demana unificar i millorar l’accés a tota la informació disponible sobre la gestió, recollida i reciclatge de residus, que inclogui una campanya de conscienciació amb educadors ambientals. Un altre dels punts és estudiar la separació de la taxa de recollida de residus de l’IBI, així com incloure bonificacions i penalitzacions, per tal de visualitzar i incentivar la recollida selectiva.

 

El portaveu municipal i cap de l’oposició Antoni Garcia ha manifestat que “des d’Esquerra Republicana portem temps reclamant que s’actui per millorar la gestió dels residus a l’Hospitalet”, i ha afegit que “si no actuem ja no només correm riscos ambientals, sinó que patirem penalitzacions econòmiques que haurem de pagar tots els veïns i veïnes”. En aquest sentit, Garcia ha assenyalat que “cal treballar per revertir aquestes xifres, i fer de l’Hospitalet una ciutat més verda”.

 

Sentència contra els líders independentistes

En aquest Ple el grup municipal d’Esquerra Republicana també defensarà una moció de resposta a la sentència del Suprem contra els líders independentistes. Aquesta sentència, amb penes de presó d’entre 9 i 13 anys per manifestar-se pacíficament i treballar per posar les urnes, suposa una vulneració dels drets polítics i les llibertats col•lectives i és un atac a la pluralitat política.

 

Antoni Garcia, ha manifestat que “no estem davant d’una sentència, sinó d’una venjança de l’Estat espanyol contra persones honestes, de pau i demòcrates, que l’únic que han fet és posar les urnes, exercir la democràcia i defensar la voluntat majoritària del poble de Catalunya”. En aquest sentit, el portaveu republicà ha assenyalat que “avui el que està en perill són el dret de manifestació i les llibertats d’opinió i expressió”, i ha afegit que “això no va de banderes, va de drets i llibertats, i cal avançar en els amplis consensos que hi ha en la societat: amnistia, un referèndum i la defensa del diàleg”.

 

La moció d’Esquerra Republicana, a més del rebuig a la sentència, reclama la llibertat i amnistia dels presos i preses i persones exiliades, i demana condemnar els intents de criminalització del moviment independentista. La proposta també demana seguir treballant per garantir els drets i llibertats i la defensa del diàleg, els principis democràtics i la pluralitat política.

 

Rehabilitació i conservació del carrer Xipreret

Els regidors republicans també han registrat una moció reclamant la rehabilitació i conservació del carrer Xipreret, el més antic de l’Hospitalet i que constitueix el seu casc antic. Aquest important indret de la ciutat, que representa un conjunt històric patrimonial de deu segles d’història, es troba actualment amb problemes d’inundabilitat, mobilitat i degradació, per la manca d’inversions i la deixadesa del govern municipal.

 

Antoni Garcia ha recordat que al 2015 ja es va aprovar una moció d’ERC en defensa d’aquest carrer, per tal de preservar el seu conjunt i promoure la rehabilitació, conservació i dignificació, que el govern municipal no ha acabat de concretar. També el Pla d’Inversions Municipal de l’anterior mandat contemplava la reforma del carrer, sense que s’hagi executat.

 

Per tot això, Antoni Garcia ha reclamat que “el govern municipal ha d’actuar i fer les inversions necessàries per tal de preservar, mantenir i dignificar el carrer Xipreret, un dels referents patrimonials més importants de l’Hospitalet”.

 

Zones esportives a l’aire lliure

Per últim, Esquerra Republicana impulsarà una iniciativa per crear circuits esportius i zones esportives a l’aire lliure, en diferents espais públics i parcs de l’Hospitalet i, en especial, a la Zona Esportiva de la Feixa Llarga, on ja existeixen instal·lacions i equipaments esportius com el poliesportiu Sergio Manzano, l’estadi de rugbi, l’Estadi Municipal de futbol i d’altres.

Post a Comment

banner