Mocions d’ERC pel ple d’abril: Demanem declarar l’Hospitalet ‘municipi republicà’

Mocions d’ERC pel ple d’abril: Demanem declarar l’Hospitalet ‘municipi republicà’

ERC reclama declarar l’Hospitalet ‘municipi republicà’

 

El grup municipal d’ERC de l’Hospitalet presentarà quatre mocions al proper Ple de l’Ajuntament, que es realitzarà el proper dimarts 26 d’abril. Les mocions presentades són:

 

Moció per declarar l’Hospitalet com a municipi republicà

Aprofitant el 85è aniversari de la proclamació de la República catalana, ERC demana la declaració de l’Hospitalet com a municipi republicà. A més, portarà al Ple una reivindicació històrica per retirar la Medalla d’Or de la Ciutat concedida al 1996 al rei Juan Carlos I “com a reconeixement de la seva tasca i trajectòria”.

 

Aquesta “tasca i trajectòria” ha demostrat estar marcada pels escàndols i els casos de corrupció en el seu entorn més directe, agreujant el descrèdit d’una institució amparada en els privilegis, desfasada i anacrònica, imposada en el seu dia pel dictador Francisco Franco.

 

El portaveu d’ERC a l’Ajuntament, Antoni Garcia, ha manifestat que “l’Hospitalet és una ciutat de valors republicans”. A més, el regidor republicà ha assenyalat que “cal esborrar de la nostra ciutat qualsevol símbol que faci referència a una institució corrupta, antidemocràtica i anacrònica com la monarquia actual”. Des d’ERC també es reclama la retirada del retrat del rei del saló de Plens, i la substitució del nom de l’avinguda que porta el nom de Juan Carlos I.

 

Moció per millorar la qualitat de vida de les persones celíaques de l’Hospitalet

ERC demana que l’Ajuntament creï una línia d’ajuts per a les famílies dels celíacs per paliar el sobrecost al qual s’han d’enforntar per motius de salut, entre d’altres mesures d’informació, formació i sensibilització per millorar la qualitat de vida dels hospitalencs i hospitalenques afectats per aquesta malaltia en diferents àmbits com la restauració, l’escola o esdeveniments i festivitats diverses de la ciutat. A més, es reclama al Govern de l’Estat l’aprovació d’ajudes directes o beneficis fiscals per a persones celíaques, i a la Generalitat la creació d’un sistema d’ajuts directes i recursos per la investigació pública i tractament de la celiaquia.

 

Moció de rebuig a l’acord UE-Turquía

Davant la preocupació per la vulneració de drets humans i la gestió de la crisis de refugiats que estan fent els estats europeus, des d’ERC es demana que l’Ajuntament de l’Hospitalet manifesti la seva oposició a l’acord UE-Turquía, instant als estats i institucions comunitàries a redreçar les seves polítiques vers els refugiats, i apostant pel protocol d’acollida munipal i l’acció coordinada amb particulars, entitats i altres municipis catalans a través de l’Inventari de Recursos del Comité per l’Acollida de les Persones Refugiades.

 

Moció de suport a les entitats del Tercer Sector i rebuig a la gestió estatal del 0,7% del IRPF

ERC demana que l’Ajuntament manifesti el seu suport a les entitats del Tercer Sector de l’Hospitalet i de Catalunya, reconeixent la seva tasca diària per contribuir a la garantia dels drets socials, així com rebutjar la gestió dels fons procedens del 0,7% del IRPF per a finalitats socials a càrrec de l’Estat que perjudica les entitats d’àmbit local i autonòmic. Aquesta actitud recentralitzadora de l’Estat espanyol perjudica directament a les entitats de l’Hospitalet i de Catalunya, on es produeix el 25% de la recaptació estatal del 0,7% de l’IRPF per a fins socials, però només rep anualment el 14% en forma de programes socials al territori català.

 

Moció per la preservació de Cal Trabal

ERC demana la preservació de Cal Trabal, la darrera zona agrícola de l’Hospitalet. L’actual plantejament del PDU posa en risc la biodiversitat de la zona i el seu valor històric i patrimonial. Per això des d’ERC proposem que Cal Trabal s’integri al Parc Agrari del Baix Llobregat. Aquesta zona està catalogada com a zona d’interès natural per la gran quantitat d’aus que hi passen, i cal preservar el valor ecològic de Cal Trabal i també el seu caràcter d’última zona agrícola de l’Hospitalet. Plantegem també que la zona de la cua de maniobres de la Línia 1 de Metro formi part del parc metropolità de Bellvitge i faciliti així la connexió amb Cal Trabal, amb el riu Llobregat i per extensió amb el parc agrari.

Post a Comment

banner