PSC i Cs rebutgen la reindustrialització de la Carretera del Mig per crear ocupació de qualitat

PSC i Cs rebutgen la reindustrialització de la Carretera del Mig per crear ocupació de qualitat

En el darrer Ple corresponent al mes d’abril, des d’Esquerra Republicana es presentava una moció proposant la reindustrialització de la carretera del Mig, per aprofitar les oportunitats que presenta disposar a l’Hospitalet d’una zona industrial situada estratègicament, prop del Port i l’Aeroport. Aquest polígon s’ha vist afectat per operacions urbanístiques frustrades arran de la crisi immobiliària, i pateix un procés d’abandonament per part de l’Ajuntament que ha comportat el tancament de moltes empreses, i la pèrdua de teixit productiu de la ciutat.

 

La moció proposava diferents mesures per tal que l’Ajuntament donés suport a les empreses que encara avui estan ubicades en aquesta zona, i altres accions per tal de generar ocupació de qualitat, com la creació d’un viver d’empreses per atraure emprenedors, o la implantació d’un parc tecnològic que actués com a ‘hub’ de petites i mitjanes empreses de valor afegit, així com donar suport al cooperativisme i l’economia social. Lamentablement, la moció no va prosperar pel rebuig del PSC i Ciudadanos, que comparteixen un model de ciutat esgotat per seguir apostant pels pelotazos urbanístics, i no pel teixit productiu i les pimes.

 

Pla de millora del català

En el Ple també s’ha debatut la proposta presentada pel grup municipal d’ERC per promoure un pla de millora del coneixement del català a l’Hospitalet, davant del retrocés i els atacs dels darrers anys. També per donar suport al model d’immersió lingüística i d’escola catalana, i reforçar la normalització lingüística per fomentar l’ús i coneixement del català a l’administració local, guàrdia urbana, empreses concessionàries i comerç i entitats de la ciutat. La moció ha estat aprovada, malgrat l’oposició de Ciudadans i del PP.

 

El tripartit del 155

Esquerra Republicana també presentava, conjuntament amb CUP-Poble Actiu i CiU, mocions per donar suport als CDR i la resistència passiva i no violenta, davant la criminalització i retallada de llibertats a l’Estat espanyol, i per reclamar l’alliberament dels presos polítics, el retorn dels exiliats, i penjar una pancarta de suport i un llaç groc al balcó de l’Ajuntament. Les dues mocions no han prosperat, pel rebuig del tripartit del 155: PSC, Ciudadanos i PP.

 

Suport a les treballadores de la llar i la neteja

Durant el Ple també ha intervingut l’entitat Mujeres p’Alante, per defensar una moció que portavem al Ple els grups d’ERC i CUP-PA perquè l’Ajuntament donés suport a la millora de les condicions laborals i vitals de les treballadores de la llar i la neteja. La moció ha estat aprovada només parcialment, ja que el PSC i els regidors no adscrits que formen part del govern han rebutjat part de la moció promoguda per Mujeres p’Alante.

 

Altres mocions

El Ple ha aprovat per unanimitat una moció conjunta d’ERC, CiU i CUP-PA per resoldre els problemes ocasionats pels plataners a l’entorn de l’AT C Hospitalense. Per últim, també s’ha aprovat, malgrat l’oposició de Ciudadanos i PP, una moció de la CUP-PA a la qual estàvem adherits per donar suport a la fundació Proactiva Open Arms.

Post a Comment

banner