ERC+EUiA exigeix solucions per millorar la mobilitat entre els barris de Bellvitge i Gornal

ERC+EUiA exigeix solucions per millorar la mobilitat entre els barris de Bellvitge i Gornal

El grup municipal d’ERC+EUiA reclamarà al Ple de gener que l’Ajuntament treballi amb ADIF per solucionar els problemes recurrents amb els ascensors que comuniquen ambdós barris, a l’estació de Rodalies, que es troben habitualment fora de servei, tal com denuncien els veïns i veïnes

 

El grup municipal d’ERC+EUiA defensarà en aquest Ple del mes de gener una moció per tal que l’Ajuntament treballi per solucionar les incidències habituals amb els ascensors que comuniquen Bellvitge i Gornal. Els problemes de comunicació i mobilitat entre aquests dos barris de l’Hospitalet són una preocupació recurrent entre els veïns i veïnes de la zona. Com a solució provisional, en espera del soterrament definitiu de les vies i després de moltes reivindicacions, es van instal·lar els ascensors actuals a l’estació de Rodalies de Bellvitge. Uns ascensors que, tal i com denuncien els seus usuaris, pateixen incidències de forma recurrent i estan durant mesos fora de servei.

 

La regidora d’ERC+EUiA, Olaya Lourdes Checa, ha explicat que “les veïnes i veïns de Bellvitge i Gornal no mereixen aquest abandonament, per part de l’Ajuntament i d’ADIF, tot i les queixes i incidències que traslladen”. Checa ha explicat que “parlem de problemes de comunicació entre els dos barris, però també de situacions de vulnerabilitat i d’aïllament, impedint a moltíssima gent gran i amb problemes de mobilitat reduïda desenvolupar amb normalitat la seva vida, fent tasques tan necessàries com anar al banc, al metge o fer les compres bàsiques”.

 

Olaya Lourdes Checa ha manifestat que “volem que l’Ajuntament resolgui aquesta situació, treballant amb ADIF per garantir el seu funcionament, i resolent ràpidament les incidències”. A més, des d’ERC+EUiA volen que, davant aquests problemes, es busquin alternatives, ja sigui instal·lant nous ascensors o actualitzant els ponts actuals, millorant també l’espai i la il·luminació de l’entorn. “Els veïns i veïnes no poden esperar indefinidament amb promeses buides d’un soterrament de les vies que no es concreta, i que mai arriba”, ha afirmat Checa.

Post a Comment

banner