ERC+EUiA reclamarà que l’Ajuntament recuperi els antics magatzems Olis Regàs com a equipament públic

Edifici dels antics magatzems Olis Regàs

ERC+EUiA reclamarà que l’Ajuntament recuperi els antics magatzems Olis Regàs com a equipament públic

El grup republicà i sobiranista defensarà en el Ple del mes de gener que l’Ajuntament iniciï els tràmits perquè aquest edifici, catalogat com a element protegit, passi a ser de titularitat municipal, i que es pugui destinar a impulsar un nou equipament públic al barri de Santa Eulàlia

 

Des del grup municipal d’ERC+EUiA s’han proposat que els antics magatzems d’Olis Regàs passin a ser un equipament públic. El grup republicà i sobiranista ha registrat una moció per al Ple de gener on proposen que l’Ajuntament treballi perquè l’espai passi a ser de titularitat municipal. L’edifici, que data de l’any 1911 i és un dels pocs exemples d’arquitectura fabril modernista que es conserven a l’Hospitalet, ha aparegut publicat en els darrers dies en diferents portals immobiliaris.

 

La regidora republicana Sílvia Casola considera aquesta situació com “una oportunitat” perquè l’Ajuntament iniciï els tràmits per tal que la ciutat pugui adquirir l’edifici, que està catalogat al Pla Especial de Protecció del Patrimoni Arquitectònic (PEPPA), i que el barri de Santa Eulàlia guanyi un nou espai. Casola ha assenyalat la “preocupant situació del patrimoni històric, que tot i estar catalogat trobem molts exemples d’edificis degradats, o que acaben cedits a empreses, com la fàbrica Godó i Trias”, i ha recordat també que “Santa Eulàlia pateix un dèficit d’equipaments, després del tancament de la biblioteca del barri, la inacabada rehabilitació de Can Trinxet, o un poliesportiu que ni està ni se l’espera”.

 

Des d’ERC+EUiA creuen que l’Ajuntament ha de prendre la iniciativa per convertir Olis Regàs, fins ara en mans privades, en un equipament públic. Per Sílvia Casola, “hem de fer del nostre patrimoni emblema de ciutat i una oportunitat per guanyar espais públic al servei de la ciutadania”, i ha afegit que “per això ens cal imaginació i voluntat política”.

Post a Comment

banner