ERC+EUiA impulsa la modificació dels reglaments per millorar la participació a l’Hospitalet

ERC+EUiA impulsa la modificació dels reglaments per millorar la participació a l’Hospitalet

El cap de l’oposició, Jaume Graells, reclamarà al Ple l’inici dels treballs de revisió i elaboració dels reglaments del Ple i de Participació Ciutadana, pendents des de l’any 2015 sense que s’hagi produït cap avenç. També presenten una moció conjunta per demanar la reobertura de Ràdio L’H

 

El grup municipal d’ERC+EUiA vol impulsar en el proper Ple la reforma dels mecanismes de participació a l’Hospitalet. Des de fa anys els diferents grups municipals, així com entitats i veïns de la ciutat, han vingut manifestant les limitacions dels reglaments vigents, aprovats el 2013, que no promouen plenament la participació ciutadana. Per això, ja al 2015 es va aprovar una moció d’Esquerra Republicana per iniciar el procés de revisió del Reglament Orgànic del Ple i el Reglament Orgànic de Participació Ciutadana, i es va crear una comissió que havia de treballar en una nova proposta. Després de vuit anys, però, no s’ha produït cap avenç ni el govern del PSC no ha tornat a convocar cap reunió des del mandat anterior.

 

El portaveu d’ERC+EUiA i cap de l’oposició, Jaume Graells, ha manifestat que “veiem amb preocupació el poc interès, per part del govern municipal, de promoure la participació dels veïns als òrgans municipals”. En aquest sentit, Graells ha defensat la presentació d’una nova moció per recuperar els treballs de revisió dels reglaments municipals, que es presenta conjuntament amb el PP i L’H En Comú, posant d’exemple els actuals consells de districte, dels quals “no s’informa als veïns ni es facilita que hi participin, i sovint no es poden celebrar per falta de quòrum”, i ha afegit que “a l’Hospitalet ens mereixem un Ajuntament que escolti, que compti amb la ciutadania, i que permeti la participació en la presa de decisió, el rendiment de comptes i el seguiment de les polítiques públiques”.

 

Una reivindicació històrica

El grup republicà i sobiranista, aprofitant la proximitat del Dia Mundial de la Ràdio (13 de febrer) també reclamarà al Ple conjuntament amb el PP i L’H En Comú la recuperació de Ràdio L’H, després del seu tancament l’any 2012 i els diferents acords incomplerts per part del govern del PSC per a la seva reobertura. Per Jaume Graells, aquest és “un deute pendent, una anomalia per la segona ciutat del país, quan molts municipis del nostre entorn disposen d’una emissora municipal que permet informar de l’actualitat de la ciutat i esdevenir un espai de participació més per als veïns i les entitats”.

Post a Comment

banner