OPINIÓ | Uns pressupostos insuficients: l’Hospitalet es mereix més

OPINIÓ | Uns pressupostos insuficients: l’Hospitalet es mereix més

Els pressupostos del govern municipal són una oportunitat perduda per donar resposta a les necessitats socials dels nostres veïns i veïnes i per millorar els nostres barris.

Uns pressupostos que no fan front, per exemple, a un dels problemes que pateixen els ciutadans, com és l’accés a l’habitatge. No hi ha cap partida per crear un Parc Municipal d’Habitatge assequible i, davant un parc d’habitatges envellit, el govern redueix dràsticament la partida per rehabilitar façanes.

 

Els comptes de 2020 donen l’esquena a la protecció del patrimoni arquitectònic. No inverteixen en el petit comerç i en la petita i mitjana empresa, congelen les partides als esplais, no inclouen recursos suficients per lluitar contra la violència masclista o desplegar el Pla LGTBI, i tampoc aposten per millorar la neteja i fomentar el reciclatge.

 

Des d’Esquerra Republicana treballem al servei de la ciutat fent propostes en positiu com la creació d’un Parc Municipal d’Habitatge social; ajudes per a la conservació dels edificis; un nou Pla de Protecció del Patrimoni; un conveni marc amb recursos suficients pels esplais; potenciar el comerç de proximitat, invertir en la reindustralització de la carretera del Mig i l’impuls del polígon Pedrosa, i rebaixar l’IBI un 2,5% aquest mandat.

 

Davant les propostes republicanes ens hem trobat un govern que no ha volgut acordar res, i per aquest motiu hi hem votat en contra. La ciutadania i els barris de l’Hospitalet es mereixen uns pressupostos millors.

 

Antoni Garcia
Portaveu municipal

Post a Comment

banner