OPINIÓ | Uns pressupostos insuficients per reactivar la ciutat

OPINIÓ | Uns pressupostos insuficients per reactivar la ciutat

Antoni GarciaLa crisi sanitària de la Covid-19 ha originat una nova crisi de gran magnitud. Els pressupostos municipals en un context de crisi haurien de servir per ajudar a les persones que més pateixen les desigualtats, reactivar l’economia i afavorir polítiques que vagin en la direcció de millorar els barris i la qualitat de vida dels veïns i veïnes.

 

Però, sobretot, els pressupostos haurien de ser una eina per abordar les lliçons de la pandèmia que ens ha fet adonar de la importància de moltes coses i de la necessitat de repensar el model de ciutat. Avui l’Hospitalet té un model esgotat, sense projecte i horitzó. Aquests no són els pressupostos que calen per a l’Hospitalet. No hi ha cap canvi en el model urbanístic, econòmic, la neteja, serveis socials i es continua menystenint els barris. Estem molt lluny del que necessitem i sense polítiques transformadores no millorarem la vida de la gent.

 

Ens calen uns pressupostos que apostin per crear un parc públic d’habitatges municipal, per impulsar la rehabilitació de façanes i edificis, per millorar les polítiques d’atenció a les persones millorant el funcionament i la reorganització de serveis socials amb més recursos i equipaments adients. Necessitem apostar per l’economia productiva i no per l’especulativa. Donar suport a la petita i mitjana empresa, al petit comerç, autònoms, cooperativisme i l’economia social per afavorir un model econòmic diversificat que creï ocupació de qualitat. Cal reindustrialitzar el polígon de la Carretera del Mig i reduir aquelles partides supèrflues com la de propaganda institucional per augmentar els recursos en la creació de zones verdes, millorar la neteja i les polítiques d’igualtat. Ens calen uns pressupostos millors per fer possible la transformació social, econòmica i ecològica que necessita aquesta ciutat.

 

Antoni Garcia

Portaveu municipal

Post a Comment

banner