Esquerra Republicana vol que els pressupostos municipals de l’Hospitalet incorporin la perspectiva de gènere

Esquerra Republicana vol que els pressupostos municipals de l’Hospitalet incorporin la perspectiva de gènere

El grup republicà vol impulsar una comissió amb participació d’entitats de dones, organitzacions socials, polítiques i sindicals que abordi propostes concretes perquè els pressupostos municipals esdevinguin una eina per fomentar l’apoderament de les dones

 

Esquerra Republicana defensarà al Ple del mes de novembre una iniciativa perquè els pressupostos municipals incorporin la perspectiva de gènere. Els comptes municipals són una eina fonamental per avançar en l’equitat, amb un impacte directe en les polítiques públiques que malauradament segueixen tenint un impacte diferent pel que fa a homes i dones. L’Hospitalet ha de continuar fent passes, dedicant-hi els recursos necessaris, per implantar polítiques feministes i d’equitat, de manera transversal a tota l’acció de govern.

 

La regidora republicana Lluïsa Carmona ha explicat que “encara que ho pugui semblar, els pressupostos no són neutrals i tenen encara un biaix androcèntric molt marcat amagat rere les xifres”. En aquest sentit, la moció republicana proposa articular una comissió amb participació de les entitats de dones i altres organitzacions socials, polítiques i sindicals, per abordar aquesta problemàtica i treballar propostes concretes.

 

Lluïsa Carmona ha assenyalat que “la perspectiva de gènere significa ser conscients d’aquest impacte, analitzar les polítiques públiques tenint en compte aquestes diferències, i planificar els recursos amb l’objectiu d’eliminar les desigualtats”, i ha afegit que “és imprescindible que l’Hospitalet, que s’ha declarat ‘municipi feminista’, incorpori la perspectiva de gènere als seus pressupostos municipals”.

Post a Comment

banner