Pressupostos 2020

 Uns pressupostos  insuficients 

 

El govern del PSC ha decidit presentar uns pressupostos municipals per al 2020 insuficients, que es queden lluny de donar resposta a les necessitats que tenim a l’Hospitalet.

 

La nostra ciutat ha de fer front a molts reptes socials i econòmics, en àmbits com l’habitatge, la lluita contra les desigualtats o la dinamització del teixit productiu. Però els pressupostos municipals per al 2020 són  una oportunitat perduda  per donar resposta a les necessitats dels nostres veïns i veïnes i per millorar els nostres barris.

 L’Hospitalet  es mereix més 

 

No podem donar suport a aquests pressupostos

 

Des d’Esquerra Republicana seguim apostant per fer una oposició responsable, constructiva i en positiu. Sempre hem treballat i seguirem treballant al servei de la ciutat.

Per això hem presentat  propostes per millorar la ciutat , i que l’Hospitalet tingués unes ordenances fiscals i uns pressupostos socialment més justos. Però el govern municipal del PSC no ha volgut negociar ni acordar res.

 

Seguim treballant per una ciutat millor.

Polítiques d'habitatge Sense polítiques d’habitatge social ni Parc Municipal d’Habitatge

Davant de l’emergència habitacional, amb l’augment del cost de l’habitatge i del preu del lloguer, l’Ajuntament només hi destina 60.000 euros.

Volem que l’Hospitalet deixi de ser un dels pocs municipis del nostre entorn sense un Parc Municipal d’Habitatge de lloguer social.

Es congelen les partides als esplaisEs congelen les partides als esplais i a l’atenció a la infància i el jovent

En comptes d’augmentar els recursos a les entitats que treballen els 365 dies pels nostres infants i joves, s’han congelat les partides als esplais.

Volem que es destinin més recursos a l’atenció a la infància i el jovent. També cal establir un conveni i un contracte-programa, i que les entitats tinguin un únic interlocutor amb l’Ajuntament.

Cap partida per fomentar la recollida selectivaCap partida per impulsar i elaborar un Pla de millora de recollida selectiva

L’Hospitalet és un dels municipis catalans que menys recicla, amb un índex de recollida selectiva del 24,64% que se situa molt per darrere de la mitjana catalana (42%) i lluny de l’objectiu del 60% marcat per l’Agència de Residus de Catalunya i les directives europees.

Per això cal un Pla urgent de millora i foment de la recollida selectiva, per tal que l’Hospitalet deixi d’estar a la cua en reciclatge

Recursos insuficients per lluitar contra les violències masclistes o pel pla LGTBIRecursos insuficients per lluitar contra les violències masclistes o pel Pla LGTBI

Malgrat la gravetat del problema, aquests pressupostos no incorporen recursos suficients per lluitar contra la xacra social de les violències masclistes.

Tampoc hi ha cap partida per desenvolupar el Pla local de Polítiques LGTBI, aprovat per aquest Ajuntament l’anterior mandat.

No s'aposta per la gent que fa cultura a la ciutatEn Cultura l’única aposta és el Districte Cultural, i no la gent que fa cultura

Les polítiques culturals no tenen en compte a la gent que fa cultura a l’Hospitalet. Les partides econòmiques destinades a entitats de cultura popular catalana estan congelades o han disminuït els darrers anys.

A més, no s’ha previst ni un euro per posar en marxa el Centre de Cultura Popular i Tradicional, proposta republicana que es va aprovar el 2018.

Redueixen les ajudes a la rehabilitació de façanesRedueixen els recursos per a la rehabilitació de façanes

Els darrers anys hi havia una partida insignificant de 198.000 euros, que ara s’ha vist reduïda a només 30.000 euros.

L’Hospitalet té un parc municipal molt envellit. Per això cal que l’Ajuntament acompanyi a les comunitats de veïns, amb un programa d’ajuts a la rehabilitació i conservació dels edificis.

No s'actua contra la degradació del PatrimoniNo s’actua contra la degradació del Patrimoni de la ciutat

En l’àmbit del patrimoni cultural, l’Ajuntament segueix instal·lat en la inacció i la deixadesa que permet la degradació i destrucció del Patrimoni de l’Hospitalet.

No hi ha cap partida per rehabilitar i dignificar importants elements patrimonials de la ciutat que estan en risc: el carrer Xipreret, la masia de la Remunta, la masia de Can Rigalt, el castell de Bellvís, i molts altres.

Sense recursos pel comerç i els mercatsSense recursos suficients per promoure el comerç i mercats de la ciutat

En el darrer mandat vam aconseguir que s’aprovés el Pacte local pel Comerç, una proposta impulsada per Esquerra Republicana. Però malauradament va quedar en poc més que una foto i una declaració de bones intencions, sense polítiques concretes, quantificades i dotades de recursos.

Cal apostar pel comerç de proximitat i els mercats municipals.

No s'aposta per reindustrialitzar la carretera del Mig

No s’aposta per reindustrialitzar la carretera del Mig

La zona industrial de la carretera del Mig, amb un emplaçament estratègic situat a prop d’infraestructures com el Port i de l’Aeroport, pateix una manca d’inversió per part de l’Ajuntament.

Cal impulsar la reindustrialització de la carretera del Mig, per atraure noves empreses i generar ocupació de qualitat.

S'augmenta la pressió fiscalIBI: augmenta la pressió fiscal

En el mandat anterior, des d’Esquerra Republicana vam aconseguir el compromís de baixar l’IBI el 2% en el periode 2016-2019. Ara, amb l’actualització del valor cadastral el govern municipal, preveu una pujada en la recaptació de l’IBI.

Des d’Esquerra Republicana proposem rebaixar l’IBI residencial un 2,5% durant aquest mandat, per avançar cap a unes ordenances fiscals socialment més justes.

banner