Esquerra Republicana vol que l’Ajuntament de l’Hospitalet posi en marxa un programa d’ajuts per la rehabilitació de façanes

Esquerra Republicana vol que l’Ajuntament de l’Hospitalet posi en marxa un programa d’ajuts per la rehabilitació de façanes

El grup municipal d’Esquerra Republicana proposarà al proper Ple de gener la creació d’un programa d’ajuts per la rehabilitació de façanes. L’Hospitalet, que va patir una explosió demogràfica i urbanística a mitjans del segle XX, té un parc d’habitatges envellit. Així, només el 12% dels edificis d’ús residencial té una antiguitat inferior als 40 anys.

 

Aquests tipus de programes, que s’han posat en marxa i amb èxit a altres ciutats com Barcelona, tenen un efecte evident en la millora de la qualitat de vida, del paisatge urbà i de la percepció que residents i visitants tenen de l’Hospitalet. Però també tenen un fort impacte econòmic en la creació d’ocupació, estimulant el sector de la construcció, principalment pimes i petits autònoms de l’àrea metropolitana i del mateix municipi.

 

El portaveu del grup municipal d’ERC, Antoni Garcia, ha explicat que “aquests ajuts municipals per a la rehabilitació de façanes és un incentiu per tal que les comunitats millorin l’estat dels seus edificis”, i ha afegit que “en molts casos, no es duria a terme sense aquestes ajudes”. En aquest sentit, el portaveu republicà ha manifestat que “cal que l’Ajuntament acompanyi les comunitats de veïns, i faci polítiques actives per evitar la degradació dels edificis i millorar entre tots la ciutat”.

 

Ciutat lliure de plàstics i ordenances no sexistes

Per altra banda, Esquerra Republicana també defensarà en aquest Ple de gener les dues mocions que van quedar sobre la taula en el darrer Ple, quan els regidors republicans van abandonar el Ple en protesta per les actuacions policials amb motiu del Consell de Ministres celebrat a Barcelona, i en solidaritat amb els manifestat que hi expressaven el seu rebuig.

 

La primera d’aquestes mocions proposa que l’Hospitalet esdevingui una ‘ciutat lliure de plàstics’, i que des de l’Ajuntament, en els actes que organitzi o en aquells que hi col·labori, se substitueixi els elements d’un sol ús com plats, ampolles, gots o coberts per d’altres fabricats amb matèries primeres sostenibles.

 

L’altra moció proposada per Esquerra Republicana serà una iniciativa perquè l’Ajuntament disposi d’una ordenança de comunicació no sexista, que inclogui persones, empreses i entitats que treballen o es relacionen directament amb l’Ajuntament, amb l’objectiu d’evitar la publicitat i la comunicació sexista a l’espai públic.

Post a Comment

banner