ERC presenta la seva proposta d’ordenances fiscals per l’any 2016

ERC presenta la seva proposta d’ordenances fiscals per l’any 2016

El grup municipal d’Esquerra Republicana presentarà al·legacions a la proposta d’ordenances fiscals, taxes i preus públics feta per l’equip de govern del PSC, en el marc del debat del pressupost municipal per l’any 2016 que s’ha obert aquests dies.

 

Durant aquests anys l’Hospitalet ha patit un augment de la pressió fiscal important, amb la pujada de l’IBI del passat govern de PSC-ICV-EUiA i a les polítiques del govern del PP a Madrid. Tot i així, el grup municipal d’ERC considera que l’Ajuntament de l’Hospitalet es troba en una situació econòmica prou sanejada i amb marge per posar aquests recursos disponibles al servei dels veïns i veïnes de la ciutat.

 

En aquest sentit, el portaveu municipal Antoni Garcia ha remarcat que les propostes d’ERC van en la línea d’aconseguir “unes ordenances fiscals més socials, més justes i més progressives”.

 

El grup municipal d’ERC demanarà congelar el valor cadastral enguany, així com una reducció d’un 2% de l’IBI i un increment del 25% pel tipus especial. A més, es proposen bonificacions, en funció de la renda, per a famílies nombroses i monoparentals, així com vidus i vídues o pensionistes amb menys recursos.

 

Per altra banda es proposen bonificacions orientades a afavorir polítiques mediambientals més sostenibles, per instal•lació d’energia solar i altres energies renovables, o una bonificació de fins al 95% per a vehicles elèctrics.

 

Per últim, des d’ERC es proposa gravar amb una taxa els habitatges que portin més d’un any desocupats, generalment en mans de bancs, per tal d’afavorir que es posen al mercat o, si això no succeeix, almenys recaptar fons per destinar-los a polítiques socials.

ordenances fiscals

Post a Comment

banner