ERC proposa un Pla de Xoc contra els pisos turístics il·legals a l’Hospitalet

ERC proposa un Pla de Xoc contra els pisos turístics il·legals a l’Hospitalet

Els republicans també proposen impulsar la zona taronja d’aparcament, i la rehabilitació i millora de la plaça Lluís Companys

 

El grup municipal d’ERC presentarà al proper Ple d’octubre l’elaboració d’un Pla de Xoc contra els habitatges d’ús turístic (HUT) il·legals. Aquesta problemàtica s’ha agreujat en els darrers mesos, degut a la pressió contra els pisos turístics a Barcelona, que ha fet que aquest fenòmen es desplacés a les ciutats veïnes, com l’Hospitalet. La prolificació de pisos turístics als nostres barris té un impacte directe en la reducció de l’oferta d’habitatge de lloguer assequible, un augment de la pressió sobre el preu del lloguer, i l’increment d’actituds incíviques i molèsties als veïns.

 

El portaveu republicà, Antoni Garcia, ha recordat que, malgrat la moratòria de llicències a instàncies d’ERC i la posterior regulació dels pisos turístics, “encara queden pendents aspectes importants, com la detecció, inspecció i capacitat sancionadora contra aquells que operen al marge de la regulació, sense llicència”. Per això els republicans proposen un pla de xoc urgent que inclogui mesures per millorar la capacitat de detecció i visualització de l’oferta il·legal, enfortint la capacitat sancionadora, tal com ja han fet altres ajuntaments com el de Barcelona.

 

Antoni Garcia ha manifestat que “l’Hospitalet necessita desenvolupar un turisme responsable i sostenible, que aporti beneficis a la ciutadania i no només molèsties i efectes negatius, i que no expulsi als veïns i veïnes dels nostres barris”.

 

Prova pilot de “zona taronja” a l’Hospitalet

Esquerra Republicana també defensarà una iniciativa proposant una prova pilot d’aparcament regulat limitat i gratuït, la zona taronja. L’objectiu d’aquesta nova zona d’aparcament regulat és fomentar la rotació de vehicles i facilitar l’accés i l’ús de l’espai a determinats col·lectius d’usuaris durant curts períodes de temps.

 

Pel portaveu Antoni Garcia, “amb aquesta zona taronja d’aparcament gratuït limitat a l’Hospitalet, pensada per curts períodes de temps i amb alta rotació, volem facilitar l’accés de la ciutadania que necessita comprar o realitzar tràmits durant un temps limitat, i ajudar així a dinamitzar el comerç dels barris de la nostra ciutat”.

 

Reparació del monument a Companys i millora de la plaça que porta el seu nom

Per últim, el grup municipal d’ERC presenta, conjuntament amb els grups de CiU i CUP-PA, una moció demanant reparar i restaurar el monument a Lluís Companys, ara molt deteriorat, i la instal·lació de panells informatius amb la biografia del President Companys. També es demana a la proposta substituir i renovar el mobiliari urbà deteriorat del parc infantil i tot l’àmbit de la plaça, tal com reclamava l’Associacions de Veïns del Centre.

Post a Comment

banner