OPINIÓ | Propostes republicanes per unes ordenances fiscals més justes, socials i progressistes

OPINIÓ | Propostes republicanes per unes ordenances fiscals més justes, socials i progressistes

Les ordenances fiscals són la principal font d’ingressos municipals per poder fer polítiques al servei de la gent. Tal com estan plantejades ara no fonamenten la redistribució i no contribueixen a erradicar les desigualtats socials. Per això des d’ERC l’anterior mandat vam assolir rebaixar un 2% l’IBI  i ara hem aconseguit que s’apliqui finalment un recàrrec als habitatges buits propietat dels bancs, però encara queda molt camí per fer unes ordenances justes.

 

Des del grup republicà hem proposat que es rebaixi l’IBI residencial el 2,5% aquest mandat, una xifra assumible i que ens permet continuar desenvolupant inversions i polítiques al servei de la gent.

 

També hem tornat a insistir en què cal aplicar la tarifació social en les ordenances i preus públics. Una tarifació progressiva, basada en la renda, que sigui més justa i permeti l’accés a tothom als serveis municipals i equipaments culturals, esportius i educatius de la ciutat.

 

Per últim, creiem que és necessari revisar i millorar les bonificacions de les ordenances fiscals, ampliant-les per a famílies monoparentals I nombroses. Impulsar mesures per donar un impuls al petit comerç, els autònoms i la petita empresa i promoure la fiscalitat verda.

 

Des d’Esquerra Republicana apostem per una fiscalitat local que sigui una eina en benefici de la ciutat. Per això fem propostes que serveixin per fer de l’Hospitalet una ciutat socialment més justa.

 

Antoni Garcia
Portaveu republicà

Post a Comment

banner