
Esquerra Republicana denuncia que el protocol contra les violències masclistes presentat per l’Ajuntament és insuficient
El document contempla la necessitat d’actualitzar el protocol marc per l’abordatge i tractament de la violència masclista, demostrant així que segueix sense actualitzar-se des de 2005. La regidora republicana Lluïsa Carmona ha lamentat aquest “feminisme de màrqueting” a l’Hospitalet
Esquerra Republicana ha denunciat que el recentment aprovat “protocol marc per a l’abordatge i tractament de la violència masclista” per part del govern municipal és totalment insuficient i no dona resposta a les greus mancances que, en matèria de polítiques feministes, arrossega l’Ajuntament de l’Hospitalet. La regidora republicana Lluïsa Carmona ha explicat que fa mesos que reclamen l’actualització d’aquest protocol, pendent des de 2005, i la d’altres relacionats amb la resta de formes de violències masclistes, i la resposta per part del govern era que ja s’estava fent. Tot i així, ha assenyalat Carmona, “un cop més, comprovem que no ho estan fent, perquè en el mateix document aprovat s’indica que està pendent aquesta actualització”, i ha afegit que “ens trobem un altre cop davant d’una utilització buida de les paraules, per confondre i evitar que s’evidenciï la manca de compromís real envers les polítiques feministes”.
Des d’Esquerra Republicana demanen la revisió i elaboració de nous protocols, actualitzats d’acord amb la normativa vigent i amb indicadors de detecció, pautes d’actuació, circuit de serveis i procediments adequats, que permetin abordar de manera efectiva les violències masclistes a l’Hospitalet. En aquest sentit, Carmona ha instat el govern de Núria Marín que “si es veuen incapaces de portar-ho a terme, comptin amb el suport dels equips especialitzats de la Diputació de Barcelona, que disposa des de fa vint anys d’un servei de suport per aquestes tasques”. “Un servei que és gratuït, per altra banda”, ha aclarit.
Lluïsa Carmona ha manifestat que “és imprescindible disposar de protocols d’actuació actualitzats, perquè cada professional municipal, de la salut, de seguretat, educatiu o social, siguin capaços de detectar possibles situacions de violència masclista, sàpiguen com actuar, i de quins recursos i serveis es disposa”. La manca de protocols i eines actualitzades, ha indicat Carmona, “poden comportar un risc real per a les vides de les dones i dels seus fills i filles, víctimes d’agressions, assetjaments, i altres formes de violències masclistes”.
Per últim, Lluïsa Carmona ha afirmat que “és molt greu que a la nostra ciutat, en altres temps capdavantera en l’atenció a les dones, es jugui amb les paraules o es maquillin les mancances comprant segells i certificacions externes”, i ha reclamat posar fi a “un feminisme de màrqueting, que confon la ciutadania i no aporta les eines necessàries per transformar i impulsar les polítiques feministes a l’Hospitalet”.