
El govern de Núria Marín rebutja guanyar espai públic i augmentar les zones verdes a l’Hospitalet, com reclamava Esquerra Republicana
En el Ple d’aquest mes d’abril, el PSC s’ha oposat a la moció dels republicans que demanava impulsar un pla de transformació urbana per guanyar espai i obrir carrers, i un pla per augmentar les zones verdes
El PSC va rebutjar ahir al Ple del mes d’abril una moció d’Esquerra Republicana per guanyar espai públic i zones verdes a l’Hospitalet. Els republicans, que porten des de l’inici de la pandèmia de la Covid-19 alertant sobre la manca d’espai a la ciutat i reclamant accions per part de l’Ajuntament per obrir carrers per garantir sortides segures, proposaven impulsar un pla de transformació urbana i repensar el model urbanístic actual.
L’Hospitalet és una de les ciutats amb més densitat de població d’Europa, especialment als barris de la zona nord on es fa més evident la manca d’espai, parcs i zones verdes, molt lluny de les recomanacions de l’Organització Mundial de la Salut (OMS) de disposar d’entre 10 i 15 metres quadrats de zona verda per habitant. Altres ciutats de l’entorn metropolità, amb més zones verdes i menys densitat que l’Hospitalet, ja han posat en marxa mesures per obrir carrers i guanyar espai des de fa mesos.
El portaveu republicà i cap de l’oposició, Antoni Garcia, va denunciar que “la crisi de la Covid-19 ha evidenciat les mancances que té la nostra ciutat, la manca d’espai i un model urbanístic obsolet, que ha pogut agreujar la incidència del virus”, i ho va assenyalar com una oportunitat “per repensar el model urbanístic i de mobilitat de l’Hospitalet”.
Antoni Garcia va reconèixer la lluita veïnal davant la manca de voluntat de l’Ajuntament, lamentant que “el que no fan vostès com a govern ho fa la ciutadania, amb els talls de carrers per reivindicar més espai que s’han posat en marxa durant alguns caps de setmana”. En aquest sentit, Garcia va defensar un model d’urbanisme alternatiu al que ha promogut el PSC durant quatre dècades, “apostant per menys ciment i menys massificació, i més verd, més espai públic i amb una mobilitat més sostenible”. En definitiva, un urbanisme “al servei dels barris i no de l’especulació”.