El PSC ens sanciona per expressar solidaritat amb les persones empresonades per raons polítiques

El PSC ens sanciona per expressar solidaritat amb les persones empresonades per raons polítiques

Els grups municipals ERC, CiU-PdeCAT i CUP-Poble Actiu l’Hospitalet de Llobregat volem manifestar el nostre total desacord i enuig amb la decisió de la Guàrdia Urbana de l’Hospitalet i de l’equip de Govern local de continuar endavant amb l’expedient sancionador als tres grups municipals per la col·locació de pancartes i cartells demanant democràcia i l’alliberament dels presos polítics, entre d’altres missatges de caire social. Unes pancartes i cartells ubicats a l’espai cedit a cadascun dels grups municipals dins de l’edifici B de l’Ajuntament de l’Hospitalet de Llobregat per a fer la seva tasca municipal com a oficina o despatx.

 

Aquesta notificació assenyala com a motiu de l’obertura de l’expedient sancionador, l’incompliment de l’article 73.3 de l’ordenança del Civisme i la Convivència de l’Ajuntament de l’Hospitalet de Llobregat.

 

Pels tres grups municipals (ERC, PDeCat i CUP-Poble Actiu) aquest és un nou atac a la llibertat d’expressió, un dret fonamental que no pot veure’s supeditat per qualsevol altra normativa o reglament municipal. Més encara, si escau, en el context sociopolític actual davant l’actitud repressora i coercitiva de l’estat espanyol sota l’aplicació de l’article 155 de la constitució espanyola.

 

El PSC de Núria Marín ha decidit clarament qui són els seus companys polítics i ideològics, i ha preferit sumar-se en l’Hospitalet al bloc del 155 i sancionar la llibertat d’expressió i la solidaritat amb les persones empresonades per motius polítics, amb aquest encàrrec a la Guàrdia Urbana, seguint una demanda expressada des de Ciutadans el passat 27/09/2017.

 

D’igual manera, volem denunciar el criteri discrecional i arbitrari a l’hora d’obrir aquests expedients, donat que quan la Guàrdia Urbana va fer la seva inspecció i va detallar, en la seva denúncia, cadascú dels cartells i pancartes (tant els ubicats a la façana com als de dins del passadís compartit per aquest grups), no va notificar cap incompliment al grup ICV-EUiA-Pirates, tot i tenir a la seva porta cartells exigint la llibertat dels presos polítics i llaços grogs, semblants als de la resta de grups municipals sancionats, essent l’única diferència el tarannà independentista d’aquests últims.

 

Com a grups polítics municipals, volem recordar que els nostres espais o despatxos son també una eina més d’expressió de missatges polítics i una forma de comunicar els nostres posicionaments de forma transparent i directa a les veïns i veïnes que s’apropen als nostres grups.

 

I per tant, la col·locació de cartells i pancartes amb missatge polític s’ha realitzat i es realitza, des de i dins d’aquest espai propi, un espai amb claus i privacitat, i per tant, considerem que l’expedient sancionador no respon a l’esperit de l’article 73.3 de l’ordenança de l’article, previst per a mantenir la neutralitat (davant publicitat o propaganda) de les instal·lacions municipals adreçades a oferir serveis a la ciutadania o vetllar per la protecció del patrimoni i immobles de titularitat pública.

 

Els tres grups municipals iniciaran les accions legals que considerin oportunes per tal de recórrer aquesta decisió i defensar el seu dret a la llibertat d’expressió política.

 

Document amb el comunicat conjunt dels grups d’ERC, CiU-PDeCat i CUP-Poble Actiu

Post a Comment

banner