ERC reclama mesures urgents a l’equip de govern socialista davant els baixos nivells de recollida selectiva a l’Hospitalet

ERC reclama mesures urgents a l’equip de govern socialista davant els baixos nivells de recollida selectiva a l’Hospitalet

Davant la manca d’una política eficient de l’equip de govern del PSC en la recollida selectiva a l’Hospitalet, ERC portarà al ple del mes setembre una moció amb l’objectiu de promoure mesures per millorar la gestió dels residus municipals i incrementar el nivell de la recollida selectiva, que en l’actualitat és del 21,69% del total dels residus que la ciutat genera. Aquesta xifra és de les més baixes de l’Àrea Metropolitana i se situa molt per sota de la mitjana de Catalunya (38,53%).

 

El Programa General de Prevenció i Gestió de Residus i Recursos de Catalunya, estableix com a objectiu pel 2020 arribar al 60% de recollida selectiva sobre el total de residus.

 

En aquest sentit, a més d’instar a què l’Ajuntament es comprometi a millorar la gestió, ERC proposa la realització d’una campanya de sensibilització i educació ambiental adreçada els veïns, les entitats, escoles, comerços, etc. sobre bones pràctiques en la separació de residus, i la màxima informació sobre els mitjans que l’Ajuntament posa a disposició de la ciutat.

 

Els republicans insten també a l’equip de govern a que es realitzi una campanya informativa específica sobre la separació de la fracció orgànica i un estudi sobre la ubicació dels actuals contenidors per a facilitar encara més que els ciutadans puguin separar els residus.

 

Esquerra de l’Hospitalet demana també altres mesures complementàries com millorar la retolació dels contenidors, etc.

 

El portaveu del grup municipal, Antoni Garcia, ha explicat que “la ciutat de l’Hospitalet ha passat d’un 40% de recollida selectiva en 2010 al 21,69% en 2016, pràcticament la meitat”. El portaveu republicà ha afegit que “hi hagut un deixadesa municipal en fomentar la recollida selectiva i per això demanem mesures urgent i eficients per garantir que l’Hospitalet tingui uns nivells de reciclatge, almenys, similars als de la mitjana de Catalunya”.

Post a Comment

banner