ERC+EUiA demanarà al Ple la recuperació del servei de menjador als Casals de Gent Gran, aturat des de la pandèmia

ERC+EUiA demanarà al Ple la recuperació del servei de menjador als Casals de Gent Gran, aturat des de la pandèmia

El grup republicà i sobiranista lamenta que, després de tots aquests mesos, l’Ajuntament encara no hagi posat en marxa aquesta prestació ni serveis com el de podologia o perruqueria, essencials per acompanyar la població gran que viu sola

 

El grup municipal d’ERC+EUiA presentarà al proper Ple una moció per instar l’Ajuntament a recuperar el servei de menjador als Casals de Gent Gran municipals, aturat des de les restriccions implementades durant la pandèmia de la Covid-19. El portaveu municipal i cap de l’oposició, Jaume Graells, ha explicat que “aquest és un servei bàsic i essencial, que garanteix com a mínim un àpat en companyia per a moltíssimes persones que viuen soles a la nostra ciutat”. A l’Hospitalet un 20% de la població té més de 65 anys, unes 54.000 persones, i d’aquestes es calcula que el 35% viuen soles.

 

Jaume Graells ha defensat la recuperació del servei, així com els de podologia o perruqueria, com una eina clau en l’acompanyament, la detecció de necessitats o l’abordatge de la solitud. En aquest sentit, per Graells “és urgent que els nostres casals recuperin tots els serveis, perquè la nostra gent gran mereix un envelliment actiu, digne i amb tots els drets”.

 

Des d’ERC+EUiA defensen també que l’Ajuntament impulsi una campanya d’informació i captació de socis i sòcies per als casals, i revertir la baixada de persones usuàries provocada per la pandèmia. “La nostra gent gran és un actiu de la nostra ciutat, i cal que l’Ajuntament estigui al seu costat, dignificant les seves vides i garantint plenament la seva autonomia”, ha afirmat Graells.

Altres mocions

 

Des del grup municipal d’ERC+EUiA també impulsen per al Ple de novembre una iniciativa per evitar que, un any més, les famílies de l’Hospitalet es quedin sense poder accedir a les activitats de nadal organitzades per l’Ajuntament, com el Campament Reial o la Fàbrica de Caramels. El grup republicà i sobiranista demanarà mesures per prioritzar les famílies de la ciutat, i evitar el caos provocat per la manca de previsió i la mala planificació municipal. També reclamen que els infants i famílies que ho necessiten tinguin garantit l’accés a les sessions especials sense estímuls sonors i lumínics, així com evitar l’exclusió del català produïda altres anys.

 

I per últim, ERC+EUiA demanarà la dignificació de la zona esportiva de la Feixa Llarga. Tal com van denunciar al darrer Ple, aquesta zona pateix un abandonament per part de l’Ajuntament, que provoca greus problemes de brutícia, insalubritat i inseguretat. La moció reclama l’ordenació de l’espai, la millora de la il·luminació i el reforç de la neteja i el manteniment en aquest espai.

Post a Comment

banner