Esquerra Republicana presenta noves al·legacions per aturar la cessió de la fàbrica Godó i Trias

Antiga fàbrica Godó i Trias

Esquerra Republicana presenta noves al·legacions per aturar la cessió de la fàbrica Godó i Trias

La formació republicana va presentar al mes de novembre un paquet d’al·legacions a la declaració d’oportunitat per cedir durant 50 anys l’antiga fàbrica Godó i Trias a un fons inversor. Ara denuncia que s’ha manipulat l’informe i presenta un nou recurs per aturar el procediment de cessió

 

Esquerra Republicana vol aturar la cessió de l’antiga fàbrica Godó i Trias, i ha presentat avui un nou recurs contra la declaració d’oportunitat amb la que l’Ajuntament de l’Hospitalet pretén entregar aquest edifici patrimonial a una empresa privada. El govern del PSC està determinat a regalar l’equipament, de titularitat municipal, durant els propers 50 anys a un fons d’inversió sense cap experiència en gestió cultural i únicament conegut pel projecte fallit de l’Hermitage a Barcelona.
El grup municipal d’Esquerra Republicana ja va presentar un paquet d’al·legacions al mes de novembre, assenyalant les mancances que presentava el projecte de l’empresa sol·licitant, i el marcat caràcter especulatiu i amb ànim de lucre que no beneficiava ni a la ciutat ni al conjunt de la ciutadania. Aquestes al·legacions han estat rebutjades pel govern municipal, però la formació republicana denuncia que s’ha fet en base a un informe manipulat. Per això, ara han presentat un nou recurs contra aquesta decisió, assenyalant la parcialitat i inconsistència de l’informe, i reiterant l’arbitrarietat de cedir equipaments municipals a projectes especulatius.
Esquerra Republicana lamenta la deixadesa i desinterès del govern de Núria Marín envers el patrimoni de la ciutat, que prefereix regalar a empreses que impulsar la seva conservació i obertura a la ciutadania com a equipaments de ciutat. Una pràctica que no només afecta a la fàbrica Godó i Trias, sinó que també s’ha produït en altres edificis patrimonials de titularitat municipal com la fàbrica Albert Germans, que la formació republicana ja va intentar recuperar amb una moció al mes d’octubre. Des d’Esquerra Republicana continuaran treballant per aturar aquests processos i que la ciutadania de l’Hospitalet no continuï perdent el seu patrimoni històric i arquitectònic.

Post a Comment

banner