ERC+EUiA porta al Ple incompliments de l’Ajuntament: reforma del mercat de Collblanc, municipalització de les escoles bressol i un pla contra l’infrahabitatge

El portaveu d'ERC+EUiA, davant del mercat de Collblanc

ERC+EUiA porta al Ple incompliments de l’Ajuntament: reforma del mercat de Collblanc, municipalització de les escoles bressol i un pla contra l’infrahabitatge

El grup municipal d’ERC+EUiA traslladarà al Ple d’abril la reivindicació dels comerciants de les parades exteriors del mercat de Collblanc, pendents d’una reforma integral que ara el govern municipal ha aturat, i de les famílies de les cinc escoles bressol municipals subvencionades que esperen la seva municipalització. També proposen un pla per detectar i fer front al fenomen de l’infrahabitatge a l’Hospitalet, i acompanyar els veïns que ho pateixen

 

Els reiterats incompliments per part del govern municipal s’estan convertint en el dia a dia a l’Hospitalet. Des del grup municipal d’ERC+EUiA volen recollir les demandes i la indignació de diferents col·lectius i veïns, i per això portaran al ple ordinari algunes d’aquestes reivindicacions. És el cas de la reforma integral de les parades exteriors del mercat de Collblanc, o la municipalització de les escoles bressol. El portaveu municipal i cap de l’oposició, Jaume Graells, ha manifestat que “s’està produint una degradació alarmant en la gestió d’aquest govern municipal, fent anuncis i compromisos que després acaben en res, donant l’esquena als veïns i veïnes i generant frustració”. En aquest sentit, Graells ha manifestat que “treballem perquè la seva veu arribi al Ple, amb propostes per avançar i superar el bloqueig per part de l’Ajuntament”.

 

En el cas del mercat de Collblanc, conjuntament amb altres grups i a proposta dels i les comerciants de les parades exteriors, ERC+EUiA instarà l’Ajuntament a desencallar el projecte de remodelació, que el govern municipal va dir que estava en marxa però que el passat mes de desembre va aturar unilateralment. Un fet que ha perjudicat a molts dels comerciants, subjectes a un decret municipal de novembre de 2022 que suspenia la venda i transmissió de les parades i que ha fet que molts renunciessin i en retornessin la titularitat, sense poder vendre-la o transmetre-la. A més, s’hi afegeix el fet que s’ha detectat la presència de fibrociment en l’estructura, fent necessària i impostergable la seva retirada.

 

Respecte les escoles bressol, el regidor responsable, Sr. David Quirós, va anunciar al setembre de 2022 la incorporació a la xarxa pública d’aquests cinc centres actualment subvencionats posant com a data el curs 2023/2024. Un anunci electoralista, publicat a diferents mitjans abans de les eleccions municipals, del que ara el govern municipal se’n desdiu. Això ha perjudicat les famílies, que hi comptaven i que ara no saben fins quan hauran d’esperar. Des d’ERC+EUiA, conjuntament amb altres grups, reclamaran a l’Ajuntament el compliment del seu compromís, així com acompanyar i compensar les famílies afectades mentre no es completi aquest procés. La moció conjunta també demanarà finalitzar les dues noves escoles bressol previstes, a Collblanc i Sant Josep, així com estudiar i planificar-ne la creació de noves, en aquells barris amb dèficit de places com el cas del barri Centre.

 

Fer front a l’infrahabitatge

Des d’ERC+EUiA també plantegen una resposta a l’infrahabitatge a l’Hospitalet. Per això impulsen al Ple un pla de mesures per assessorar i acompanyar els veïns i veïnes que ho pateixen, als que l’Ajuntament actualment no està atenent adequadament. El grup republicà i sobiranista proposa la creació d’una oficina municipal o servei especialitzat, així com incrementar els recursos i el personal perquè l’Ajuntament pugui desenvolupar de manera eficient i proactiva la seva competència d’inspecció i sancionadora davant els incompliments i abusos que s’estan produint, per fer front a proliferació de pisos turístics sense llicència, obres per compartimentar habitatges alterant les condicions d’habitabilitat, o l’ocupació de locals comercials i altres espais amb usos d’habitatge, a través dels quals s’explota i s’aprofiten de moltes famílies en situació de vulnerabilitat o s’expulsa els veïns i veïnes.

 

Altres mocions

Des del grup municipal d’ERC+EUiA defensaran al Ple una moció exigint la millora del parc de la Remunta i del seu entorn, tal com reclamen els i les veïnes des de fa anys, amb actuacions com la reordenació dels espais, la rehabilitació dels edificis pendents de reforma per destinar-los a equipament públic, la millora de la il·luminació, la seguretat i la mobilitat, o la posada en valor de l’antic Canal de la Infanta. Una altra moció d’ERC+EUiA proposa recuperar i ampliar els patis oberts, una iniciativa que va quedar aturada durant la pandèmia i que el govern municipal no ha tingut interès en renovar. Amb aquesta iniciativa es vol oferir a la ciutadania, especialment infants i joves, nous espais de joc i oci, incrementant també la seguretat d’aquests espais i dels entorns escolars. I, per últim, ERC+EUiA defensarà al Ple una moció amb motiu del 1r de Maig, Dia Internacional dels Treballadors.

Post a Comment

banner