Esquerra Republicana proposa impulsar una Renda Bàsica municipal a l’Hospitalet

Esquerra Republicana proposa impulsar una Renda Bàsica municipal a l’Hospitalet

És una de les propostes socials que la formació republicana vol que quedin recollides en el pacte de ciutat per lluitar contra els efectes de la Covid-19 que s’ha de posar en marxa

 

Esquerra Republicana ha defensat que l’Ajuntament de l’Hospitalet estudiï impulsar una renda bàsica municipal, per a veïns i veïnes de la ciutat en situació de risc de vulnerabilitat. És una de les propostes incloses en el document que els republicans han presentat per reclamar la posada en marxa d’un Pacte de Ciutat per reimpulsar l’Hospitalet després de la Covid-19.

 

El portaveu municipal i cap de l’oposició, Antoni Garcia, ha explicat que aquesta renda bàsica local “ha de ser un complement d’aquelles altres que puguin aprovar altres administracions”. En aquest sentit, Garcia ha reclamat aquesta mesura per poder fer front a l’impacte que ha provocat la crisi de la Covid-19 en moltes famílies de la ciutat, i que els ciutadans “pugin fer-se càrrec de les despeses per al manteniment propi i de les persones que integren la unitat familiar”.

 

Entre les propostes socials presentades per Esquerra Republicana també hi ha instar al govern espanyol a emprendre les modificacions necessàries per poder destinar el 100% del superàvit municipal en un ajuntament sanejat com el de l’Hospitalet a polítiques socials, i no a amortització de deute com passa actualment. El portaveu Antoni Garcia ha demanat que “des dels Ajuntaments hem de tenir més recursos econòmics i eines per fer front aquesta crisi, evitant que la paguin aquells que ja van pagar la de 2008”.

 

Des d’Esquerra també han proposat convertir l’Ajuntament en una operadora energètica, com ja han fet altres municipis, que pugui comercialitzar directament i establir una tarifació social en el subministrament energètic a famílies i pimes de la ciutat, però també que pugui més endavant instal·lar i explotar de manera estable un parc municipal de plaques fotovoltaiques per a la generació d’energia sostenible.

 

Altres propostes destacades són el reforç de la plantilla de treballadores i educadores socials, dels serveis socials i l’atenció a les persones, o l’impuls de plans integrals d’atenció a la gent gran per millorar la coordinació i l’atenció d’aquest àmbit. Els republicans també demanen garantir l’empadronament gratuït a l’Hospitalet, i que molts veïns i veïnes de la ciutat puguin accedir a la sanitat, l’educació i altres serveis, i millorar el suport i la coordinació amb les entitats que fan de bancs d’aliments i en garanteixen el subministrament a les famílies, especialment en aquests moments. Per últim, es demana elaborar un conveni marc amb les entitats de lleure i esplais de la ciutat per tot el mandat, desenvolupar les propostes de l’Observatori de la Infància de l’Hospitalet, així com reforçar i millorar l’atenció a les víctimes de violència masclista des del CAID.

 

Podeu trobar totes les propostes incloses al document a noulh.cat/reimpulsem

Post a Comment

banner