PSC i Ciudadanos rebutgen regular els pisos turístics

a

PSC i Ciudadanos rebutgen regular els pisos turístics

El Ple ha debatut la proposta d’ERC per elaborar una regulació dels habitatges d’ús turístics a l’Hospitalet. Aquest tipus d’allotjament comença a ser cada cop més una realitat a la nostra ciutat, per la situació de proximitat amb Barcelona però també pel fet d’intentar eludir les mesures per limitar el fenomen que s’han posat en marxa a la ciutat veïna.

 

El portaveu municipal d’ERC Antoni Garcia va defensar al Ple que calia regular els pisos turístics, “intensificant les mesures de detecció, inspecció i control d’aquells il·legals a la nostra ciutat, abans que passi com a Barcelona”.

 

Malauradament, el PSC, Ciudadanos i els regidors no adscrits han impedit amb el seu vot en contra posar en marxa aquesta proposta d’ERC, que havia de regular el creixement ordenat, equilibrat i sostenible dels habitatges d’ús turístics, per tal d’evitar en el futur els possibles problemes de densificació, convivència o pressió sobre el lloguer que s’han produït en altres llocs. La moció demanava també establir una moratòria en la concessió de noves llicències, com han fet ja altres ciutats com Santa Coloma, Badalona o Barcelona, al menys fins a l’entrada en vigor de la nova normativa, que tampoc han recolzat els regidors de CiU i del PP.

 

Clàusules socials

El Ple va aprovar per unanimitat la moció d’ERC, conjuntament amb la CUP-PA, per incloure clàusules socials en la contractació pública. Aquesta proposta, que comptava també amb el suport de la secció sindical IAC-CATAC de l’Ajuntament, permetrà elaborar una guia de contractació pública social, amb mesures que s’hauran d’incloure als diferents procediments de contractació de l’Ajuntament.

 

L’objectiu, segons va manifestar el portaveu Antoni Garcia, és “reduir la importància de l’oferta econòmica en els concursos públics, per impulsar una contractació socialment responsable”, i potenciar així la protecció de les petites i mitjanes empreses, els drets laborals, el cooperativisme, l’economia social i solidària, el comerç just, la igualtat de gènere, la diversitat funcional i la conciliació.

 

Altres mocions

En aquest Ple de desembre també es va presentar una moció que demanava, entre altres mesures, realitzar una auditoria externa al servei de neteja després de que apareguessin notícies de possibles fraus per part de l’empresa FCC a Barcelona o Badalona. Aquesta proposta va ser bloquejada pels vots contraris de PSC i els regidors no adscrits i l’abstenció del PP.

 

Per últim, es va aprovar una moció impulsada per Amnistia Internacional i presentada per diferents grups per instar al govern espanyol a complir amb els seus compromisos de reubicar i reassentar les persones refugiades. Aquesta iniciativa va rebre el suport de tots els grups excepte del PP.

 

Ordenances fiscals

Aquest darrer Ple de l’any també va servir per aprovar definitivament les ordenances fiscals i preus públics pel proper 2017. Des d’ERC ens vam abstenir per tal de facilitar la seva aprovació, després d’haver plantejat diferents mesures i propostes al projecte de l’equip de govern per tal de millorar i aconseguir unes ordenances fiscals més socials, que han estat finalment recollides.

 

Entre les mesures acordades s’inclou una rebaixa de l’IBI —que ha d’arribar al 2% fins al 2019 —, a més de la nova taxa impulsada per ERC per verificar els pisos buits, la tarificació verda, bonificacions i congelació dels preus públics. A més, durant l’any 2017 s’impulsarà la creació de la tarificació social.

foto_toni_ple

Post a Comment

banner